Slider1
slider2

N65, stikstof, fietsen, natuur en cultuur komen aan bod

Vughts verkiezingsdebat in Elzenburg

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 9 maart 2023. Komende woensdag mag heel Brabant weer naar de stembus voor het kiezen van een nieuw provinciebestuur.

Voor 55 zetels in het provinciehuis doen 20 partijen mee. Er zijn honderden kandidaten. Vught mag zich echter prijzen met drie kandidaten op een verkiesbare plaats die graag met elkaar het debat aangaan. Tijd dus voor een Vughtse Verkiezingsdebat. Daarin krijgen ze de gelegenheid om zich te presenteren aan de Vughtse kiezers en te laten zien waar nou de verschillen maar ook de overeenkomsten zitten.

Ward Deckers (PvdA), Dianne Schellekens (D66) en Roel Eerden (CDA) gaan zondag 12 maart met elkaar in debat in De Elzenburg. Het debat wordt geleid door Erik Overman, onafhankelijk journalist, werkzaam bij Novo3. Er zijn vijf thema’s die ingeleid worden. Dan volgt er een stelling en daar wordt over gedebatteerd.

Een van de onderwerpen is de N65. Hoe moet het daarmee verder nu de Raad van State alle plannen vernietigd heeft? Namens Samen voor Vught wordt er een stelling ingebracht. Een van de redenen dat de plannen met de N65 niet doorgingen was de extra uitstoot van stikstof. De stikstofcrisis en hoe we daarmee verder moeten is het tweede onderwerp. Ook de Fietsersbond brengt een stelling in over, hoe kan het ook anders, fietsen. De andere twee onderwerpen zijn natuur en cultuur. De gekozen onderwerpen raken dus Vught én Brabant. Uiteraard is er ook nog ruim de mogelijkheid om vragen aan de kandidaten te stellen.

Ward Deckers is lijsttrekker van de PvdA Brabant. In het dagelijks leven is hij partner bij een organisatieadviesbureau in Utrecht en veelal werkzaam in het ruimtelijke domein. In Vught is hij tevens voorzitter van de lokale PvdA-GroenLinks-afdeling. Hij is gehuwd met Elsje en zij hebben drie opgroeiende kinderen.

Dianne Schellekens is running mate van D66 (nummer 2 dus) en nam onlangs na 13 jaar afscheid van de Vughtse politiek om de stap naar provinciale staten te zetten. In het dagelijks leven is zij projectadviseur mobiliteit bij de regio West-Brabant. Ze is getrouwd met Ivo en zij hebben een dochter en een zoon, die inmiddels al het huis uit zijn.

Roel Eerden staat op nummer 8 bij het CDA Brabant. De afgelopen periode was hij al eens vier maanden Statenlid ter vervanging van een collega. In het dagelijks leven is hij commercieel manager, bij Antea Group, Ontwikkeling & Juridische Procedures. Hij is gehuwd met Dot en zij hebben drie studerende zonen.

Het debat begint om 14.00 uur. Het vindt plaats in de foyer van jeugd- en jongerencentrum Elzenburg, Lidwinastraat 12-c in Vught. De entree is uiteraard gratis.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *