[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”37266″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]De lokale radio-omroep in Vught, Avulo FM, begint vanaf 1 mei met televisie-uitzendingen.
Het eerste jaar zullen dat geen dagelijkse nieuwsuitzendingen zijn, het accent wordt in de begintijd vooral gelegd op evenementen, zoals Koningsdag, Sinterklaas en Carnaval en reportages van actuele nieuwsgebeurtenissen. Ook een wekelijks sportprogramma staat in de planning.
In december stemde de Vughtse gemeenteraad in met een jaarlijkse subsidie van 46.000 euro en een eenmalige bijdrage van 22.450 euro. Op dit moment ontvangt de Avulo 14.343 euro voor radio-uitzendingen.
Voor een meerderheid van de raad heeft televisie in Vught een meerwaarde. Het moet de betrokkenheid van inwoners bij het wel en wee in Vught vergroten, is de redenering van de politiek. De gemeenteraad ziet het als een experiment en wil na drie jaar een evaluatie. Ook moeten er prestatieafspraken komen.
De Avulo gaat voor televisie samenwerken met het Maurickcollege waarbij studenten actief worden betrokken bij het maken van televisie.
De omroep gaat ook een kabelkrant verzorgen en wordt actiever op sociale media en internet. Sinds een jaar zendt de omroep op een dagelijks nieuwsprogramma op de radio uit tussen 18.00 en 20.00 uur. Dat programma zal straks ook televisie te zien zijn.
De tv-uitzendingen zijn een experiment voor drie jaar. Als de Avulo aan de verwachtingen van de politiek voldoet wordt televisie in Vught gecontinueerd.
De uitzendingen beginnen op 1 mei en zijn te zien op de kanalen van KPN 1303 en Ziggo 45.[/vc_column_text][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  • John Slenter , 14 april 2018 @ 21:15

    Wauw, wat een sprong in de moderne geschiedenis. Nou nog internet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *