Slider1
slider2

Voorleeslunch in de Leyenhof

vanmorgen in de Leyenhof

HELVOIRT – 6 oktober 2023. Met twee Helvoirtenaren als voorlezers in de gezellige huiskamers van woonzorglocatie Leyenhof, werd de voorleeslunch een aangename traktatie voor de bewoners.

Ans Beijens is raadslid van de gemeente Vught en Edward de Vries zet zich in voor een dementie vriendelijke gemeente Helvoirt; met aandacht en humor lazen zij elk hun groepje bewoners voor en praatten na over hun dorp en gebruiken van vroeger.

Bij deze elfde editie van de Nationale Voorleeslunch worden ouderen in heel Nederland voorgelezen. De Voorleeslunch wordt georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen. Bibliotheek Vught koos na eerdere edities in DePetrus daarom nu voor een bezoek aan Leyenhof waar de bewoners na het voorlezen genoten van heerlijke tomatensoep en warme worstenbroodjes.

Waarom een Nationale Voorleeslunch?
Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *