Slider

Helvoirt haalt op wilskracht en mentaliteit het eerste puntje binnen in Volkel: 3-3

HELVOIRT – 27 oktober 2019. De supporters wisten niet wat ze zagen. Een erg slecht Helvoirt voor rust, een erg goed Helvoirt na rust. Mede daardoor heeft Helvoirt een verdiend gelijkspel geboekt bij Volkel. Het was jubilaris Nick van der Bruggen, 300e officiële wedstrijd, die met een veroorzaakte en een meegekregen benutte strafschop een rol voor zich opeiste. Helvoirt is eindelijk van de ‘0’ af.

Voor het eerst in de historie: een competitieduel tussen Volkel en Helvoirt. Een vroege kelderkraker want het is de nummer 13 dat de nummer 14 ontvangt. Bij Helvoirt maakte Max z’n rentree. In maart geblesseerd geraakt en na enkele duels in 2 is hij nu weer terug in 1. Toch was het Volkel dat in het begin de toon zette en na een halve minuut moest Martijn al redden op een schot van Justin Damen. Daarna kon Martijn met moeite een vrije trap van Robin van Cuijk net over tikken en zag Damen niet profiteren van zijn foutje bij een terugspeelbal. Volkel was in het eerste kwartier duidelijk de baas, toch was het Helvoirt dat op voorsprong kwam. Menno speelde Thijs in en na een actie bezorgde Thijs de bal terug bij Menno die bij de 2e paal Helvoirt, tegen de verhouding in, op 0-1 bracht. Zowaar een aanval die doeltreffend wordt afgerond, wat een wilde in dit seizoen tot nu toe! Maar daar bleef het ook bij Helvoirt bij wat de eerste helft betreft want Volkel bleef de betere ploeg. Waren agressiever, wonnen alle duels en een Volkelse goal kon niet uitblijven. Die kwam ook na 25 minuten toen Luuk Riepe een verdediger uitkapte en Martijn in de lange hoek passeerde. Martijn ging er vervolgens vlak voor rust erbij zitten omdat hij last had van z’n hamstring. Hij besloot toch om door te gaan. Na dat moment viel een vrije trap van Gijs Verstraten bij de 2e paal waar Thijmen de Ruiter de bal tegendraads inkopte: 2-1. Twee minuten later maakte Nick in de 16 hands waarna Volkel een strafschop kreeg die Damen onberispelijk benutte. Zo kwam er ook een einde aan in zo beetje alle opzichten een dramatische eerste helft van Helvoirt.

Martijn gaf in de rust aan toch niet verder te kunnen. Walter mocht daardoor weer op doel. Ook kwam Mart in de ploeg en het begin van de 2e helft van Helvoirt was goed. Het liet toch zien dat Volkel nog niet van Helvoirt verlost was en Helvoirt zag z’n goede begin aan de 2e helft dan ook beloond worden met de aansluitingstreffer. Die kwam van Mart die door Rico op doelman Tomek Kuijpers werd afgestuurd. De supporters wisten niet wat ze zagen. Wat een verschil met de 1e helft. Helvoirt won ineens meer duels, was feller en speelde de bal goed rond. Helvoirt kreeg na de 3-2 ook kort achter elkaar 2 goede kansen op 3-3. Rico schoot in de handen van Kuipers en Mart zag z’n schot van dichtbij geblokt worden. Aan de andere kant kwam Volkel er toch een keer uit, maar Walter stond op z’n post en hield Damen van z’n 2e treffer. Toch hing er meer een doelpunt van Helvoirt in de lucht dan van Volkel. Dat was voor rust anders. Een corner van Thijs moest zelfs van de lijn worden gekopt. In de 90e minuut nam Luke een vrije schop, als de scheidsrechter ineens naar de stip wees, strafschop voor Helvoirt. Nick zou door Rick van Amsterdam onderuit zijn gehaald. Zo kreeg Helvoirt dan toch een buitenkans om verdiend op gelijke hoogte te komen. Aangezien Rico vrij recent een kans daarop miste mocht nu Nick het doen. Nick hield het hoofd koel en passeerde Kuipers: 3-3. De frustratie voerde ineens de boventoon bij Volkel, zeker ook toen Rick van Hintum Rico een vrije doorgang naar Kuipers belette en met rood mocht vertrekken. In de stand kwam geen verandering meer, maar Helvoirt vierde de 3-3 als een overwinning na deze krankzinnige middag. In de 1e helft vrijwel niets te vertellen gehad en in de 2e helft door een uitstekende wilskracht en mentaliteit te tonen zich naar het eerste puntje van het seizoen wist te knokken. We zijn in ieder geval van de 0 af.

Volgende week wacht Helvoirt in eigen huis de derby tegen SVSSS. Na 10 seizoenen is deze derby tegen Udenhout weer onderdeel van de competitiekalender. Tot volgende week.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *