Slider1
slider2

Vogelhuisjes van de gemeente Haaren gewild

Een van de vogelhuisjes die volgend jaar een plaats krijgt tegen een boom in de gemeente Haaren

HELVOIRT – 2 december 2019. De gratis vogelhuisjes voor de koolmees , beschikbaar gesteld door de gemeente Haaren, zijn erg gewild. Velen maken gebruik een vogelhuisje op te halen met de hoop dat er in het voorjaar een koolmees in gaat nestelen. Meer koolmezen betekent meer natuurlijke vijanden voor de processierupsen die bij menig inwoner van de gemeente Haaren veel jeuk kunnen veroorzaken.

Het is op maandagmorgen een gezellige drukte in het gemeentehuis te Haaren. Even het adres op een lijst noteren waar de vogelkastjes komen te hangen en dan aansluiten in een rij om een pracht exemplaar in ontvangst te nemen. Uit alle kernen van de gemeente Haaren kwamen de mensen naar de uitreiking van de vogelhuisjes.

In de rij voor een of twee gratis vogelhuisjes

Natuurlijke vijanden van de processierupsen, zoals een koolmees, moeten de overlast van deze rupsen het volgend jaar beperken. Daarmee hoopt de gemeente Haaren in ieder geval minder overlast te hebben van de processierupsen. De koolmees is bekend als vijand van de rupsen.
Met de vogelhuisjes hoopt men dat er meerder koolmezen zich nestelen in een van de vogelhuisjes met hopelijk veel jonge koolmezen die graag een processierups als lekkernij zien.

Lege dozen zijn stille getuigen van de hoeveelheid huisjes die rond de klok van elf uur al weg waren

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *