Slider1
slider2

D66: voorrang voor Helvoirtse kinderen bij aanmelding op Maurick College

HELVOIRT – 2 december 2019. D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt heeft aan het college van B en W vragen gesteld over het aannamebeleid van nieuwe leerlingen op het Maurick College.

Voor komend schooljaar gaat de populaire middelbare school loten. D66 vindt dat leerlingen uit Helvoirt, Vught en Cromvoirt voorrang zouden moeten krijgen, omdat het Maurick voor deze plaatsen de dichtstbijzijnde, primaire school is. D66 hoopt dat het gemeentebestuur van Vught hiervoor een lans wil breken.

D66 is er trots op dat er in Vught zo’n uitstekende school is op het gebied van voortgezet onderwijs. Het Maurick College heeft een onderwijsvorm die zeer succesvol is. De huisvesting is goed op orde en er wordt zelfs uitgebreid. Bovendien zijn de slagingspercentages bij alle onderwijsrichtingen al jaren uitzonderlijk hoog in vergelijking met andere scholen in de regio. Het is dan ook niet raar dat de school al jaren populair is en nog steeds populairder wordt. Dat is niet alleen in het primaire verzorgingsgebied Vught, Helvoirt en Cromvoirt, maar ook (ver) daarbuiten.

Inmiddels is de aantrekkingskracht van het Maurick zo groot dat in het komende schooljaar alle nieuwe leerlingen niet meer rechtstreeks geplaatst kunnen worden. Daarom zal er komend schooljaar geloot gaan worden. Er is plaats voor 360 leerlingen. De verdeling is 22 plaatsen op vmbo basis-kader, 122 op vmbo-t en vmbo-t/havo en 216 voor havo/vwo en gymnasium. Alle nieuwe leerlingen loten mee, of ze nou uit Helvoirt, Drunen, Vught of Zaltbommel komen. Alleen de nieuwe leerlingen die al een broer of zus op de school hebben zitten, worden automatisch aangenomen en hoeven niet mee te loten.

D66 begrijpt dat het Maurick College op de rem moet trappen, omdat de capaciteit er niet is om nog meer leerlingen te plaatsen. D66 zou echter liever zien dat kinderen uit Helvoirt, Vught en Cromvoirt voorrang zouden krijgen bij de inschrijvingen. Hoewel Helvoirt nog niet bij de gemeente Vught hoort, is de oproep ook voor de Helvoirtse ouders en kinderen. Helvoirt, Vught en Cromvoirt hebben met elkaar gemeen dat het Maurick College de meest dichtstbijzijnde school is. D66 heeft daarom aan het gemeentebestuur gevraagd of zij het met D66 eens dat kinderen in principe in hun eigen plaats voortgezet onderwijs moeten kunnen genieten als dat aanwezig is. Ook vraagt D66 of het college bereid om hierover het gesprek aan te gaan met het Maurick om af te tasten of er voor kinderen uit de postcodegebieden 5261 t/m 5268 een betere positie te creëren is. Voorrang bij toewijzing zou de voorkeur van D66 hebben, maar een alternatief is om deze kinderen 2 of 3 loten te geven.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *