Slider1
slider2

Vleugelnoot op Zorgpark Voorburg is ‘Prontste Boom van Vught’

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 11 augustus 2023. De ‘Prontste Boom van Vught’ – de mooiste, indrukwekkendste, stoerste of belangrijkste – is de bijzondere Vleugelnoot op het Zorgpark Voorburg. Dat is het oordeel van de 365 kiezers die in de voorbije maand 1094 stemmen uitbrachten.

De uitverkiezing was georganiseerd door IVN/Natuur- en Milieugroep Vught. Elke kiezer mocht drie bomen aanwijzen uit een voorselectie van 20 bijzondere bomen in Vught, Helvoirt en Cromvoirt. De vleugelnoot op Voorburg kreeg 135 stemmen: de meeste.

De monumentale Japanse sierkers op het miniplantsoen aan de Burg. Versterstraat in Helvoirt kreeg de meeste stemmen van de Helvoirtse bomen. En een dikke zomereik aan de Cromvoirtseweg kreeg van de Cromvoirtse geselecteerde bomen de meeste waardering.

De volledige uitslag staat HIER

Burgemeester Roderick van de Mortel heeft vrijdagmiddag de versierselen, horende bij de titel, aan de boom gehangen. Tom van Mierlo, voorzitter Raad van Bestuur Reinier van Arkel en eigenaar van de boom, wees in zijn dankwoord op het initiatief ‘Groene GGZ’, waarbij Reinier van Arkel is aangesloten en samenwerkt met IVN. Het idee is dat contact met de natuur helend werkt in de geestelijke gezondheidszorg.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *