Slider1
slider2

Vier D66-kandidaten zien af van raadslidmaatschap

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 19 januari 2021. Vier kandidaten op de lijst van D66 kiezen er niet voor om zitting te nemen in de gemeenteraad.

Marcel Kloprogge uit Helvoirt komt daarvoor het eerst in aanmerking. Doordat lijsttrekker Fons Potters wethouder wordt kan nummer zes van de kandidatenlijst van D66, Kloprogge, zijn plek innemen. D66 haalde vijf zetels bij de verkiezingen op 18 november.  

Maar de Helvoirtenaar kan het ondernemerschap niet combineren met de functie van raadslid. “Als ondernemer zou het raadslidmaatschap mij teveel tijd kosten. Dat gaat echt niet lukken. Dat heb ik het bestuur van D66 ook al enige tijd geleden laten weten.” Marcel Kloprogge, die een onderneming heeft in elektrisch deelrijden, haalde bij de verkiezingen 127 voorkeursstemmen, acht te weinig voor een voorkeurszetel. Hij zou de zesde Helvoirtenaar zijn die in de raad had kunnen komen.  

Ook de nummer zeven, acht en negen van de D66-lijst maken een andere keus: Floor Lekkerkerker (110 stemmen), Ton van Outheusden (30 stemmen) en Saskia Geraerts (112 stemmen). Nummer 10 op de kandidatenlijst, Jan-Willem Verlijsdonk (80 stemmen) neemt nu plaats in de Vughtse raad. Donderdag 21 januari wordt hij geïnstalleerd.

Tekst: Peter Corvers

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *