Slider1
slider2

Update: Leyetocht ATB van start

15.15 uur: “In een woord geweldig”

Aan het woord is Otto Verkerk uit het stadje Buren . De MTB er fietst al 50 jaar van zijn 73 levensjaren. “ Ik kijk elk jaar uit naar de Leyetocht.” Hij denkt alle 15 keer bij de mountainbiketocht te zijn geweest. Hij staat links op. De foto. Rechts van hem is Björn Smits (47) uit Veldhoven. Voor het eerst deed hij mee aan een mountainbiketocht. Hij noemt de tocht briljant. “ Dit ga ik vaker doen.” Beide renners ontmoeten elkaar na afloop op het parkeerterrein in Helvoirt.

Aan de MTB tocht namen 622 fietsliefhebbers deel. In 2021 begroette. De Leyetocht 510 deelnemers.

15.00 uur: Aannemer Peijnenburg uit Vught verwelkomende de deelnemers met een aangelegd parcours dat met ervaring te doen was zonder afstappen.

Je zag aan de klimmers dat sommigen op hun tandvlees zaten . Het was nog een paar km.

14.30 uur: Het Genie Museum zat voor het eerst in de mountainbikeroute.

Een en al lof van de deelnemers leverde dat op. Bij bezoek tijdens de Leyetocht klonken teksten zoals: Dit is nou eens leuk. Dit is een mooi Stukske. Dit is mooi en twee keer hoorden de vrijwilligers een luid dank je wel. Waar fietsten de deelnemers over? Een MGB brug, door een O P C operatie post en over een zogenaamd drijvend element.

14.15 uur: De ouderen zorgen ervoor dat de jeugd sportief kan bezig zijn.

Drie jeugdige Helvoirtenaren fietsten als ervaren mountainbikers de Leyetocht. Meerdere jaren stond het trio al aan het vertrek. Zij vonden dit jaar de mooiste route. Vooral het avontuurlijke bij de bedrijven. Bart van Rijsewijk vond de Leyetocht heel goed georganiseerd. Op de foto van links naar rechts: Bart van Rijsewijk (10), Jesse den Brok (11), Mirle van ‘t Hullenaar (9).

14.00 uur: HELVOIRT – 16 juli 2022. Jo Sterken en Kees van de Loo stonden hun mannetje als verkeersregelaar bij de passage van de Nieuwkuijkseweg bij de uitrit van de firma Gubbels.

Vanwege hun leeftijd van 85 jaar is dit hun laatste jaar. De verzekering neemt ze niet op in de collectieve verzekering. Wel kregen de ervaren vrijwilligers een appelflap van Hanneke Gubbels. Een herhaling van jaren. Hij smaakte naar meer liet Jo Sterken optekenen. De organisatie van de Leyetocht is met het sportive tweetal in hun Sas.

13.00 uur: HELVOIRT – 16 juli 2022. De laatste loodjes zijn het zwaarst.

Een bekend gezegde dat de Leyetocht eer aan doet. Bij de familie Van Bergen bouwden Van Bergen Elektrotechniek en Van Bergen thuis in de tuinaanleg een caroesel als attractie. Hoe moeten wij hier nog ooit uitkomen klonk het uit de mond van een deelnemer .

10.00 uur: HELVOIRT – 17 juli 2022. De eerste pechvogel Michel van Loon uit Udenhout is over een boomwortel over de kop gegaan.

Gelukkig kon hij zijn voorwiel in een vorm terugbuigen maar zal een nieuw wiel moeten kopen.

Hij vertelt: “ Ik heb alleen wat schaafwonden. Dus geluk gehad. Het zou slechter kunnen. “ Sinds 2018 doet hij fietsen op de mountainbike. Was met 7 clubleden in Helvoirt vertrokken. De groep, allen lid van MFU TIONA Mounrainbike Frends Udenhout, zijn nog onderweg. De pechvogel heeft er een glas geestrijk vocht op genomen. Volgend jaar is hij weer van de partij.

09.00 uur: HELVOIRT – 17 juli. De Leyetocht is van start.

De eerste deelnemers waren vroeg bij het vertrek. Stuurboord vast maken en op weg voor het avontuur in het buitengebied van Helvoirt.

Download onze gratis app

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.