Slider1
slider2

Uitbreiding Den Hoek in volle gang

Een veilig voetpad komt parallel te liggen aan de spoorlijn Tilburg – Den Bosch. Een geluidsscherm tussen voetpad en spoorlijn wordt zeker 5 meter hoog en meer dan 260 meter lang.

HELVOIRT – 29 mei 2020. Volop activiteiten zijn er op het uitbreidingplan Den Hoek in Helvoirt. Nieuwe wegen legt de aannemer aan  met daarin de noodzakelijke rioleringen. Daarnaast krijgt de inrichting van het terrein veel aandacht door de aanleg van een brink met aanplant van bomen. De aanleg van een voetpad biedt de mogelijkheid om de Torenstraat veilig te voet te bereiken.  Het plan is om rond oktober dit jaar de wegen gereed te hebben.

Voor het zover is moet er veel grondverzet plaats vinden. De nodige kilometers rioolbuizen gaan de grond in en een geluidsscherm van zeker vijf meter hoog en 260 meter moet langs de spoorlijn Den Bosch -Tilburg een plaats krijgen. Er is ook een voetpad opgenomen in de plannen. Deze loopt parallel aan het geluidsscherm vanuit de woonwijk naar de overweg bij de Torenstraat.  

Soort woningen

Terwijl buiten grote machines de bergen zand verzetten en riolering aanleggen zijn stedenbouwkundigen binnen  op kantoor bezig met het indelen van de soort woningen die er komen. Zij zijn op zoek naar een mooie balans tussen starterswoningen en tweekappers.

De gerealiseerde Brink met bomen en een graafmachine op de achtergrond bezig met rioleringswerkzaamheden

Een geplande brink, zeg maar “een open plein” in een dorp of wijk ligt er al met de nodige bomen omringd. Deze ligt aan de weg met de naam Ochtengloren. Het is tot op dit moment de enige toegangsweg vanuit de Helvoirtsestraat naar het uitbreidingsplan Den Hoek. Er is ook een tweede toegang naar dit plan maar is alleen geschikt voor wandelaars en fietsers .  

Bron: van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *