Slider1
slider2

Uitbreiding De Leydraad Cromvoirt

Krediet Kindcentrum De Leydraad Cromvoirt

CROMVOIRT/HELVOIRT/VUGHT – 26 september 2021. Dat was een verrassing: een discussie van een half uur over een onderwerp waar iedereen vóór is.

Wat is er aan de hand? De school in Cromvoirt is uit zijn jasje gegroeid en in het Integraal Huisvestingsplan voor het onderwijs (het IHP) is opgenomen dat die school in 2023 uitbreiding krijgt. Om verschillende redenen is dat een jaar naar voren getrokken en daar is de raad van op de hoogte gesteld. Daarenboven is er al geld uitgegeven vóórdat het krediet formeel door de raad is goedgekeurd omdat het schooljaar nu eenmaal in augustus begint en de alternatieve huisvesting gedurende de bouwperiode in gemeenschapshuis de Battle Axe geregeld moest worden. De Raad wist dat en er is niemand die daar moeilijk over doet.

Wat ons betreft geen extra uitbreiding

In de discussie kwam Gemeentebelangen ineens met het voorstel voor nog een extra lokaal op de proppen. Dat zou goedkoper zijn omdat die partij verwacht dat de school komend jaar weer te klein zal zijn. In een keer dan een uitbreiding extra doen zou op de lange termijn geld besparen.

Wij zijn het daar echt mee oneens. In de eerste plaats zijn de leerling cijfers nu eenmaal zoals ze zijn en die geven geen aanleiding tot het bouwen van extra vierkante meters. Voor leegstand bouwen lijkt ons een slecht plan. Daarnaast hebben we niet voor niks een IHP: scholen weten zo wat er de komende tijd gaat gebeuren en waar de prioriteiten liggen. Tenslotte: de extra investering is niet voorzien en het geld zal toch ergens vandaan moeten komen.

Alles bijeen een mooi verhaal om in de krant te komen maar enige werkelijkheidszin ontbreekt hier naar ons oordeel. Laten we de nieuwbouw zoals voorzien nu uitvoeren en de ontwikkelingen van de leerlingaantallen afwachten. Extra onderzoek nu levert vertraging op en dat is wel het laatste waar de school op zit te wachten.

Bron: Ton Vossen

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Gemeentebelangen Vught / Jos den Otter , 26 september 2021 @ 12:28

    Beste Ton, dank je wel dat jij dit onder de aandacht brengt bij de pers, als dat ons doel zou zijn geweest zoals je suggereert dan hadden wij wel andere issues gekozen.
    Conclusies als dat het meer geld zou gaan kosten zijn te voorbarig, evenals de conclusie dat dit onderzoek tot uitstel zou leiden. De enige vraag die gemeentebelangen heeft is laten we geen geld weggooien en nu een verstandig besluit nemen. Een eenvoudig onderzoek is realiseerbaar, waarom de wethouder dit weigert is ons een raadsel. Mocht de uitkomst leiden tot wat het nu is ook prima. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *