Slider1
slider2

Uit de praktijk van een ouderenadviseur

HELVOIRT – 13 juni 2024      Uit de praktijk van een ouderenadviseur

Hoe verder met een PC die niet werkt?

Stichting Ouderen Samen is in de Gemeente Vught actief in het geven van voorlichting en informatie aan inwoners die de leeftijd van 75 jaar hebben bereikt. Zij doet dit om inwoners op leeftijd waar nodig te helpen om zelfstandig te kunnen blijven wonen en te genieten van het alledaagse leven.
De inwoners worden schriftelijk benaderd met o.a. het verzoek om aan te geven of zij een gesprek met een ouderenadviseur op prijs stellen. In dat gesprek komen onderwerpen aan de orde zoals wonen, veiligheid, sociale contacten, financiën e.d. Tijdens het gesprek kan de ouderenadviseur eventueel al adviezen geven of overleggen over een bepaalde aanpak.
Bij één van de huisbezoeken bleek de heer des huizes problemen te hebben met de computer op leeftijd. Hij had er zelf al veel tijd in geïnvesteerd om het op te lossen. Een bezoek aan het DIGI-vragenuurtje in de Rode Rik bracht ook geen oplossing. Dit vragenuurtje is bedoeld voor een korte vraag of hulp om verder te kunnen met je tablet, iPad, mobiele telefoon of laptop.

Steeds vaker is de digitale weg de manier waarop onder meer de Overheid of de Belastingdienst in contact wil treden met de burger.
Maar ook bijvoorbeeld in de gezondheidszorg zoals bij de huisarts, de apotheek en het ziekenhuis wordt digitale communicatie gebruikt. En er is de mogelijkheid tot ontspanning (spelletjes) en het onderhouden van contacten via de digitale mogelijkheden.
Tijdens het bezoek vertelde de ouderenadviseur over de mogelijkheid van de Vrijwillige Hulpdiensten van Welzijn Vught. Deze bestaan uit boodschappendienst, klussendienst, knoppendienst, computerdienst en scootmobieladviseurs.
Er is een vrijwilliger aan huis geweest om te proberen de problemen op te lossen. Deze vrijwilliger is tot de conclusie gekomen dat de problemen niet konden worden opgelost. Zijn advies was dan ook…: schaf een nieuwe PC aan. Zogezegd, zo gedaan, inmiddels beschikt de heer over een perfect werkende PC en kan hij weer digitaal aan de slag!
Dat is wat Ouderen Samen ook kan betekenen: een probleem signaleren en er mede toe bijdragen dat het wordt verholpen!
www.ouderensamen.nl

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *