Slider1
slider2

Turnsuccessen voor PH

met Helvoirts en Cromvoirts succes....

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 25 maart 2024. Turner en turnsters van Prins Hendrik hebben een zeer succesvol weekend afgesloten.

Er werd door de dames geturnd in Asten waar zowel kwalificatie- als finalewedstrijden op het programma stonden. Mark Verstijnen vertegenwoordigde, tijdens de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen in het nabijgelegen Best, het mannen turnen van PH,

Linksonder zittend jazz-lynn Wiersema

Jazz-lynn regiokampioen met team
Voor de niveaus 3 en 4 stond de regionale teamfinale op het programma. In niveau 3 turnde Jazz-lynn Wiersema (uit Cromvoirt) in het samengestelde team met sporters uit Best en Veldhoven. Tijdens de kwalificaties bleken ze favoriet voor het podium. Echter, waar tijdens de kwalificatie zes sporters mochten turnen en de beste drie scores telden, gold voor de finale “drie turnen en drie tellen”. Als team kon je tijdens de kwalificaties nog een foutje veroorloven, maar tijdens de teamfinale kost een foutje dure punten.

De teamgenoten van Jazz-lynn turnden balk, waar het team meteen een goed resultaat neerzette. Op de overige drie toestellen had Jazz-lynn een belangrijk aandeel in het teamresultaat met hoge scores. Omdat de totaal uitslag niet zichtbaar was voor publiek bleef het spannend tot en met de prijsuitreiking. Nadat de nummers 3 en 2 werden opgenoemd, sloeg de angst nog even toe. Toch geen vierde? Gelukkig liet de ladyspeaker de sporters, trainers en publiek niet te lang in spanning. Team BVV (Best-Veldhoven-Vught) mocht als winnaar de gouden medaille in ontvangst nemen.

De tweede finale van de dag wat voor het team van Senna Vrijsen en Fien van Echteld. Beide dames turnen in een team met sporters van GV Best. Senna startte met twee mooie sprongen op het toestel sprong, die werden beloond met een mooi score. Fien startte als eerste van het team op balk. Spannend om het team op deze manier op sleeptouw te nemen bij dit, toch vaak lastige, onderdeel. Fien hield haar hoofd koel, turnde een hele mooie oefening en zette een prima score neer. Senna turnde een knappe oefening op vloer, met mooie sprongen. De jury was het daarmee eens en beloonde haar met een hoge score.
Na de laatste oefening was het afwachten tot het verlossende woorden tijdens de prijsuitreiking. Welke plek levert het fantastische optreden van het team op, tijdens deze finalewedstrijd? Dat het enorm spannend was en de scores dicht bij elkaar lagen, bleek wel uit de uitslag. Nummer één tot en met vijf lagen slechts 1,108 punt uit elkaar. Dan praat je over onderlinge verschillen als een krom been of een stapje na de landing. Het team van PH-Best werden de gelukkige winnaars van het brons.

Boven (vlnr) – Vajèn Heijmans, Nienke van Loon, Fae Kobben. Onder (vlnr) – Isa den Ouden, Mirle van ’t Hullenaar, Lorainn Kosztka

Het team dat turnt in niveau 6 bestaat volledig uit PH-turnsters. Mirle van ’t Hullenaar (uit Helvoirt), Isa den Ouden, Lorainn Kosztka, Vajèn Heijmans, Fae Kobben en Nienke van Loon (uit Helvoirt) hebben de eerste kwalificatiewedstrijd oppermachtig gewonnen. Iedereen was benieuwd of dat deze keer ook ging lukken. Omdat dit nog een kwalificatie is, gold het systeem “zes turnen, drie tellen”. De dames hebben mooie oefeningen laten zien op de vier toestellen waarbij op verschillende toestellen persoonlijke successen en doelstellingen werden behaald. Ook deze dames dachten, na het opnoemen van de nummers 3 en 2, dat ze deze keer geen podiumplaats hadden weten te bemachtigen. Het is dan extra mooi om de gezichten te zien, wanneer het team wordt omgeroepen voor de 1e plaats. Met dit resultaat hebben zij zich met zekerheid geplaatst voor de teamfinale die voor hun niveau plaatsvindt op 20 april in Tilburg.

Individueel waren er ook successen:
Lorainn – 1e meerkamp, 1e sprong, 1e brug, 2e balk, 1e vloer
Mirle – 3e meerkamp, 3e brug, 3e balk, 2e vloer
Nienke – 2e vloer

Op zaterdag turnde in Asten het PH-team in niveau F. Iynem Bikmaz, Norah Joosten, Nadine van der Heijden en Julia den Otter turnden hun tweede kwalificatiewedstrijd. Ze hebben na de vorige wedstrijd hard gewerkt aan de verbeterpunten en dat was ook goed te zien. Niet alleen de oefeningen gingen beter, ook werd er hoger gescoord. Ze hebben als team zelfs zo goed gescoord dat ze de vierde plek veroverde en slechts op een haar na het podium miste. Het algemeen klassement moet nog worden bijgewerkt, pas dan weten we definitief of ze zich hebben gekwalificeerd voor de teamfinale. Individueel was er succes voor Norah (1e op sprong) en Iynem (2e op sprong).

Mark veroverd maar liefst zes NK-finaleplaatsen
In Best ging Mark op jacht naar finaleplaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen, die plaatsvinden op 20 en 21 april in Nijmegen. Mark ging sterk van start op zijn favoriete onderdeel, rekstok. Deze oefening werd ook beloond met een mooie score. Op vloer turnde Mark een moeilijke oefening met een hoge startwaarde. De oefening ging niet vanzelf en op karakter heeft hij hem helemaal uit kunnen turnen. Op voltige zette hij een prima resultaat neer voor de meerkamp, maar deed hij geen gooi naar een toestelfinale. Op de overige drie toestellen (ringen, sprong en brug) ging hij nog voor de finales. Ringen ging naar behoren, sprong ging erg goed en het laatste toestel, brug ging goed, maar waren er wat schoonheidsfoutjes, waardoor de score wat lager uitviel dan gehoopt.
Het meerkamp resultaat werd direct zichtbaar op de TV schermen. Een knappe derde plaats op de meerkamp leverde Mark een ticket op voor de allround-finale in Nijmegen. Het was nog even spannend tot de volledige uitslag was verwerkt en het zichtbaar werd hoeveel en welke toestelfinales hij heeft behaald. Een korte periode van spanning maakte plaats voor een gevoel van blijdschap en trots. Mark wist maar liefst vijf (van de zes) toestelfinales in de wacht te slepen. Naast de meerkamp op zaterdag turnt hij op zondag vijf toestelfinales tijdens het NK-finaleweekend in Nijmegen.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *