slider2

Helvoirt - Haarsteeg

Helvoirt knokt zich nog net op tijd naast Haarsteeg: 2-2

Verslag Jurgen Hamers

HELVOIRT – 24 maart 2024. Het scheelde niet veel of Helvoirt gaf wederom een wedstrijd in kort tijdsbestek helemaal weg terwijl het goed speelde. Uiteindelijk wist het in de slotminuten alsnog iets over te houden aan het duel, maar ziet toch wel de 9e plaats nog verder uit zicht raken.

Na al de nodige topploegen in de competitie te hebben gehad, wachtte voor Helvoirt opnieuw een ploeg bovenin, Haarsteeg, de nummer 3. Op een zwaar veld speelde Helvoirt een goede 1e helft. Toch was het Haarsteeg speler Daan Sleutjens die bijna voor de openingstreffer voor Helvoirt zorgde, door de hoekschop van Jeroen de Bever verkeerd te raken bij het wegwerken en daardoor de eigen kruising raakte. Na 23 minuten wist Helvoirt z’n goede spel dan toch te belonen met de openingstreffer. Noah Geurtz werd diep gestuurd, was de uitkomende doelman Aaron van Engelen de baas, maar werd nog wel door de Haarsteeg-doelman naar een lastige hoek gedreven. Maar Noah wist vanuit die lastige hoek de bal alsnog knap in het lege doel te leggen: 1-0. Helvoirt bleef daarna wel de iets betere ploeg, maar meer gebeurde er niet in de 1e helft.

De 2e helft was nog geen minuut oud of de inzet van Marcus Smarius ging net naast. Ook redde van Engelen even later op het schot van Jorn Pijnenburg. Hoewel Haarsteeg wel wat beter voor de dag kwam na rust, bleef Helvoirt goed spelen, maar gaf het zelf na een uur spelen de gelijkmaker cadeau. Jannes Verhulst pakte een bal op, maar liet hem toen los, waardoor er paniek ontstond in de 16 van Helvoirt, waarna Jannes de bal alsnog oppakte, maar volgens de scheidsrechter was een speler van Helvoirt degene die de bal als laatste raakte en bewust zou hebben teruggespeeld. Vrije trap voor Haarsteeg in de 16, die werd breed gelegd en Koen Sleutjens schoot via een Helvoirts lichaam de 1-1 binnen. 7 minuten later kwam Haarsteeg zelfs aan de leiding. Een lange bal viel net goed voor Robin van Esch, diens voorzet kon door K Sleutjens worden ingeschoten, maar die werd van de lijn gehaald. Daarna viel de rebound alsnog voor de voeten van van Esch, die de 1-2 hoog in het doel knalde. En zo incasseerde Helvoirt weer 2 snelle tegentreffers, terwijl er eigenlijk niets aan de hand was. Toch bleef Helvoirt prima spelen en kreeg daarna via zowel Noah als Marcus nog goede kansen op de 2-2. Noah stuitte op van Engelen en Marcus schoot na een goede actie in het zijnet. Aan de andere kant wist Jannes met een goede redding de beslissing te voorkomen op de inzet van K Sleutjens. In de 93e minuut beloonde Helvoirt z’n harde werken. Na een ingooi van Max Verbeek wist Menno van Hattum zich tussen de nodige Haarsteeg spelers fysiek knap stand te houden en wist al vallend van Engelen de passeren. Bijna had Menno een minuut later de comeback, zoals EVVC eerder dit seizoen tegen Helvoirt deed, kunnen voltooien, maar schoot de voorzet van Noah over. Na afloop toch nog blije gezichten bij Helvoirt, dat nog in ieder geval een punt pakt in dit duel waar het minstens recht op had. Maar toch wonnen zowel Den Dungen als DSC wel weer hun duel, waardoor het verschil met de veilige 9e plaats inmiddels is opgelopen naar 9 punten.

Op zondag 7 april, de volgende wedstrijd van Helvoirt, wordt het dus eigenlijk al een soort van alles of niets duel, uit tegen Den Dungen. Want niet winnen zou zo goed als nacompetitie voor 3e klasse behoud betekenen.