Slider1
slider2

Trommeltje leesvoer voor Haarense peuters

HELVOIRT – 5 november 2020  Trommeltje leesvoer voor Haarense peuters

(Voor)lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Samen met de Bibliotheek deelt de gemeente Haaren daarom deze maand een trommeltje leesvoer’ uit bij alle kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders in de gemeente. Donderdag 5 november ontvingen de eerste peuters een broodtrommeltje.

Bij Kinderopvang MiniMAXI in Helvoirt toverden de broodtrommeltjes een lach op de gezichtjes van de peuters.
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van baby’s en peuters. Je brengt ze in aanraking met nieuwe woorden en het verhoogt de concentratie, zo blijkt uit onderzoek. Allemaal zaken waar een kind een leven lang plezier van heeft. Ook kan het een heel gezellig moment samen zijn, met je kind een boekje ontdekken.

Gemeente zet in op taalontwikkeling
Hoe eerder kinderen leren spelen met taal, hoe beter ze dus zijn toegerust voor het latere leven. Daarom heeft de gemeente Haaren in 2020 een ‘boost’ gegeven aan taalontwikkeling. Samen met Huis73 (voorheen bibliotheek Den Bosch) en de Bibliotheek Midden-Brabant zijn er verschillende activiteiten ontwikkeld om leerkrachten van de basisscholen, pedagogisch medewerkers van de kinderdagverblijven en gastouders te enthousiasmeren om extra aandacht te besteden aan taalontwikkeling.

Voorlezende ouders maken het verschil
“Maar ook ouders maken echt het verschil,” legt wethouder Verschuren uit. “Om de (voor)leeshonger ook bij hen aan te wakkeren, hebben we dit najaar vouchers uitgereikt aan alle ouders met kinderen tot 1,5 jaar. Hiermee kunnen ze bij de Bibliotheek een BoekStart-koffertje vol voorleesinspiratie ophalen.”

Ook aan ouders met kinderen tussen 1,5 en 4 jaar werd gedacht. “We hebben de Bibliotheek gevraagd om voor deze groep een trommeltje met ‘lekker leesvoer’ te vullen,” vertelt Verschuren. Zij was voornemens om donderdag persoonlijk de eerste trommeltjes uit te reiken aan de peuters bij Kinderopvang MiniMAXI in Helvoirt. Vanwege de aangescherpte maatregelen liet ze dit over aan de medewerkers van de MiniMAXI. In de broodtrommel zitten de boekjes Jij bent lief! en Rupsje Nooitgenoeg. Ook vinden ouders in het trommeltje een flyer met korte, praktische voorleestips.

Tot 18 jaar gratis lid van de Bibliotheek
Ouders die op zoek zijn naar voorleestips of een nieuwe boekenvoorraad, zijn van harte welkom in de Bibliotheek in Boxtel, Oisterwijk, Udenhout of Vught. Hier vind je niet alleen de mooiste prentenboeken en eenvoudige verhalen, maar ook leuke liedjesboeken en gezellige voorleesactiviteiten. Het lidmaatschap tot 18 jaar is gratis.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Anitq , 6 november 2020 @ 10:38

    Ik ken toevallig één van die kleutertjes nl Annelou!! Wat een ontzettend leuk initiatief!!
    Anita
    Vlijmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *