Slider1
slider2

Tinie Kardol geeft lezing: Ouderdom heeft de toekomst!

HELVOIRT – 11 november 2023. Tinie Kardol, oud-directeur van de stichting Vughterstede, Huize Elisabeth in Vught, houdt op dinsdag 14 november in het HelvoirThuis een lezing onder het motto: Ouderdom heeft de toekomst!

Deze lezing wordt georganiseerd door de Vereniging 55 Plus in Helvoirt.

We worden steeds ouder en de levensfase ouderdom omvat steeds meer mensen. Er is nog nooit zo’n grote diversiteit geweest aan ouderen dan in deze tijd. Volgens Kardol, hoogleraar gerontologie, is onze samenleving daar niet op ingespeeld. “Oud is oud lijkt het adagium, maar dat is een misvatting”, zegt Kardol, die grootschalig onderzoek doet naar het leven van ouderen. “Onze samenleving is er helemaal niet klaar voor om met grote groepen ouderen om te gaan. Onze infrastructuur is er niet op aangepast, de verhouding werkenden-gepensioneerden is aan het scheefgroeien. Aan de levenslust en energie van jonge ouderen wordt weinig recht gedaan en we hebben te weinig menskracht ‘van eigen kweek’ om kwetsbare ouderen te ondersteunen.”

Deze en andere thema’s over ouderdom passeren de revue tijdens de lezing in het Helvoirthuis.

De lezing op 14 november begint om 19.30 uur en duurt, inclusief een korte pauze, ongeveer anderhalf uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt € 4,00 voor leden van de Vereniging 55+ en € 5,00 voor niet-leden. De koffie/thee is inclusief.

Tot 14 november in het HelvoirThuis!

De Werkgroep lezingen Vereniging 55+

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *