Slider1
slider2

Timmermans schilderwerken wint Eijkelcup

HELVOIRT – 29 januari 2023. Het is alweer 10 jaar geleden dat er voor het eerst werd gestreden om de Eijkelcup.

Toen nog in de Wiekelaar een zaalvoetbal wedstrijd tussen de Veteranen van VV Helvoirt en DHG, afkorting voor Dutch Hardcore Gamers. Inmiddels, met uitzondering van 2021 en2022 is het een jaarlijks terug kerend zaalvoetbal toernooi geworden in de zaal van HelvoirThuis.

Afgelopen zaterdag was het weer zover 5 teams streden om de Eijkelcup. Helvoirt 6, Timmermans schilderwerken, de Atleten van Cromvoirt en Veteranen 1 en 2. Met als wedstrijd leider Jurgen Hamers en Scheidsrechter Maarten Hamers werd er in de voorrondes gespeeld voor een plaats in de finale. Elk team 4 wedstrijden van 15 minuten.

Veteranen 2 speelde de laatste wedstrijd tegen Veteranen 1 de winnaar van deze wedstrijd mocht spelen in de troost finale voor de 3e plaats het werd Veteranen 1 die tegen Helvoirt 6 de troost finale gingen spelen. Helvoirt 6 was in 2020 nog de laatste winnaar van de Eijkelcup en eindigde dit jaar op plaats 3.

Het atleten team van Cromvoirt, in 2020 verloren ze in de finale van Helvoirt 6. Was zeker van plan om dit jaar de Eijkelcup mee naar Cromvoirt te nemen. In een zinderende finale tegen Timmermans Schilderwerken. Timmermans Schilderwerken kwam al snel op een voorsprong van 2-0. Toen kwamen de atleten uit Cromvoirt op stoom en scoorden 2-1 en met nog 11 seconden te voetballen maakte ze 2-2. Vooraf was afgesproken dat bij gelijkspel in de finale er door zou worden gevoetbald tot het winnende goal, in voetbal termen ook wel Sudden Death of Golden Goal genoemd.

Het was bijzonder spannend met kansen voor beide teams werd er na 12 min en 43 seconden gescoord door Timmermans Schilderwerken 3-2 en wonnen ze de Eijkelcup.
Na de prijs uitreiking was het nog lang gezellig in Het Klooster van HelvoiThuis met als onverwacht ook nog een optreden van zanger Jan van de Boer. Het was weer een geslaagde editie van de Eijkelcup.

Iedereen bedankt.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *