Slider1
slider2

Helvoirt is met late nipte zege nog behoorlijk lief voor Real Lunet: 1-0

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 29 januari 2023. Helvoirt is met een overwinning in de gemeentederby op Real Lunet uit de winterstop gekomen, maar toch kwam de meer dan verdiende zege pas laat tot stand.

De eerste wedstrijd na de winterstop was meteen een 6-punten duel. Want vanwege het feit dat de degradatieregeling sterker is, is plaats 8 pas de veiligste plaats. Zowel Helvoirt (9e) als Real Lunet (13e) staan nu in de gevarenzone en dus is een zege welkom. Het 1e zag al hoe het 2e aan z’n duel begon. Al na 17 minuten een 5-0 voorsprong. Nu was er wel een realistische reactie dat het bij het 1e misschien niet zo zou lopen, hoewel, bij wedstrijden van Real Lunet is het dit seizoen behoorlijk raak, 53 doelpunten in 10 duels, gemiddeld 5,3 per duel. Toch kwam Helvoirt net als het 2e ook goed uit de startblokken. Al na 2 minuten spelen werd Noah Geurtz op doelman Jay Verstappen afgestuurd en plaatse de bal fraai in de bovenhoek. Toch werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Helvoirt was in de 1e helft duidelijk de betere ploeg, maar veel onnodig balverlies zorgde voor weinig grote kansen. Al raakte Max Meijer nog wel de onderkant van de lat, schoot Rico de Laat net over en redde Verstappen op de inzet van Marcus Smarius.

Ook na rust hetzelfde spelbeeld. Helvoirt dat het beste van het spel heeft, maar het ook zelf regelmatig laat liggen. Max zag z’n inzet via een speler van Real naast gaan, Rico stuitte van dichtbij in de kluts op Verstappen. Niels Verhoeven had een vrije schietkans, maar gunde de kans aan Noah die daarna ruim overschoot. Daarna had Rico de ver uitgekomen Verstappen al omspeelt, Noah leek z’n inzet te verlengen, maar werd nog goed verdedigd, en Rico schoot ook nog net voorlangs. Pas 10 minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. Een vrije trap van Max belande bij de 2e paal, waar Rico van dichtbij Verstappen dan toch kon verslaan; 1-0. Pas hierna kreeg Helvoirt het een beetje lastig met Real Lunet, maar Jannes Verhulst hoefde deze wedstrijd niet eens een redding te maken. Real eindigde ook nog met 10 man. Nadat de net ingevallen Elijah Ayral werd neergelegd door Niels, kreeg Ayral vervolgens geel voor praten. Daarna vroeg hij met doorpraten om een rode kaart, en die kreeg hij dan ook. Helvoirt kreeg nog genoeg mogelijkheden voor de 2-0, maar ook die werden allemaal niet goed uitgespeeld. Des al niettemin, de zege was binnen, maar het had toch een ruimere zege moeten zijn.

Volgende week wacht voor Helvoirt de uitwedstrijd tegen CHC.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *