Slider1
slider2

Tiende Bossche honderd voor Pedro de Graaf Helvoirt en de negende voor Albert Dietvorst Tilburg

Pedro de Graaf (links) en Albert Dietvorst een half uur voor sluitingstijd bij finish in Den Bosch

HELVOIRT/DEN BOSCH  – 26 januari 2020. De Bossche honderd is een prestatie wandeltocht over honderd kilometer waar de weg vaak gewoonweg weg is.

Binnen achttien uur moet je die wandeltocht volbrengen om een diploma uitgereikt te krijgen. Pedro de Graaf (63) uit Helvoirt heeft voorbije weekeinde zijn tiende diploma ontvangen. Voorbij de finishlijn ontving hij gelijktijdig zijn tiende Bossche bol voor de gedane inspanning.

Obstakels die Pedro de Graaf en anderen bij de Bossche honderd onderweg tegenkomen.

Deze mijlpaal, van tien keer lopen van deze marathon wandeltocht, kwam tot stand na een spannend verlopen slopende tocht. Zijn wandelmaat Albert Dietvorst (58) uit Tilburg voltooide de monstertocht eveneens binnen de gestelde tijd. Er zijn elk jaar slechts honderd vertrekkers waarvan een aantal de man met de hamer tegenkomen en moeten besluiten niet verder te lopen omdat de benen het gewoon niet meer kunnen. Dit jaar waren dat er zeker drie.

Aanvankelijk was het tweetal van plan om een extra traject van tien kilometer te lopen om door te dringen tot de groep excellente wandelaars die in dezelfde tijd 110 km wandelen. Dat was dit jaar te hoog gegrepen. Eerdere pogingen lukten andere jaren wel. Albert Dietvorst zat er al vroeg op de route door. Het keuzemoment, om die extra tien kilometer te wandelen, kwam toen de man uit Tilburg klachten kreeg van hoesten en proesten. Hij dacht er even over om de handdoek in de ring te gooien. Een paar paracetamols hielp hem over de inzinking heen. En Pedro de Graaf bleef solidair om de extra kilometers niet te gaan lopen. Hij steunde zijn wandelmaat tijdens de moeilijke kilometers.

Pedro de Graaf: “De wandeltocht was een glibberige toestand vanwege blubber op karresporen en zandwegen. Dat is overdag al lastig laat staan midden in de nacht. Soms leek het net een ijsbaan. We hebben wel eens slechtere wegen gehad en slechter weer. Toch is het elk jaar een groot avontuur. Zeker toen dreigde dat ik er alleen voor kwam te staan. Dan moet je afwachten hoe het verder gaat. Gelukkig wist Albert Dietvorst de man met de hamer te omzeilen. “

In een eerder artikel op Helvoirt Net stond te lezen dat de wandelaars op zondag voor 18.00 uur binnen moeten zijn. Dat is onjuist. De wandelaars moeten op zaterdagmiddag al voor 18.00 uur over de finishlijn zijn. Ze zijn immers gestart op vrijdagavond om klokslag 22.00 uur. En moeten binnen 18 uur de tocht volbrengen.

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *