Slider

Taizékoor zingt in kerk op 21 september

HELVOIRT – 11 september 2019. Een delegatie van het Taizékoor ‘Lumen Cordium’ zingt op 21 september 2019 van 11.30 tot 12.00 uur verstillende oecumenisch Taizégezangen in de Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan. Die dag is op het kerkplein het NK BBQ Helvoirt en in de Kastanjelaan de activiteitenmarkt Helvoirt Leeft.

Het Taizékoor bestaat uit 25 enthousiaste leden uit Helvoirt, Den Bosch, Esch, Eindhoven, St. Michielsgestel, Udenhout en Vught. Het koor staat onder leiding van Anton Klerx en wordt begeleid door Ria Klerx op orgel/piano. Onder de leden zijn vier zangers die mooie solo’s zingen behorende bij de Taizé-liederen en een dwarsfluitist en trompettist. Ook ondersteunen andere instrumentalisten Taizévieringen in wisselende samenstellingen. Naast het orgel, piano, dwarsfluit en trompet zijn dat: klarinet, fagot, cello, djembé en marimba.

Het Taizékoor heeft zich hoofdzakelijk toegelegd op het 4-stemmig zingen van het oecumenische Taizé-repertoire. Zij verzorgt tijdens de oecumenische Taizé-vieringen in beide kerken van Helvoirt de Taizégezangen. Daarnaast verzorgt het Taizékoor ‘Lumen Cordium’ in Helvoirt o.a. het muzikale gedeelte bij de Allerzielenviering (in de Katholieke kerk), de Dodenherdenking (afwisselend in beide kerken) en de Herdenking van de Overledenen (in de Protestantse kerk).

Het Taizékoor werkt op 21 september aan dit evenement mee om de bezoekers van dit evenement te laten kennismaken met de verstillende, hoop en troostgevende kracht van Taizégezangen. Buiten de kerk middelpuntvliedende activiteiten en binnen in de kerk een half uur middelpuntzoekende en rustgevende muziek.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *