Slider

Parochie Edith Stein Vught-Cromvoirt-Helvoirt gaat op 15 oktober op bedevaart naar Kevelaer

Vught/Helvoirt.  11 september 2019. De bedevaart naar Kevelaer met de parochie “Edith Stein” op dinsdag 15 oktober, waaronder kerken in Vught, Cromvoirt en Helvoirt vallen, komt dichterbij. Vanaf half september is het mogelijk om je op te geven  om met de bus mee naar het Duitse Kevelaer te reizen voor een bezoek aan O.L.V. van Kevelaer, De Troosteres der Bedroefden. De organisatie is in handen van de Kevelaergroep Edith Stein.

Deelname is voor iedereen mogelijk. Dit jaar valt de bedevaartreis in de herfstvakantie van de basisschool zodat misdienaars, kinderen of kleinkinderen mee kunnen. Aanmelden moet gebeuren via een inschrijfformulier die te vinden zijn achter in de kerken van de parochie “Edith Stein” en dus ook in de kerk in Cromvoirt, de kerken in Vught en in Helvoirt.
Aanmelden

Een inschrijfformulier is ook aan te vragen bij de bedevaartleider Mevr. Tonny van Baar-Piters e-mail;  tpiters1@gmail.com

De formulieren moeten binnen zijn voor zondag 6 oktober 2019 bij de  pastorie van de H. Hartkerk , Loeffplein 1,  Vught t.a.v. mevr. Tonny van Baar-Piters. Deelnemers uit  Helvoirt kunnen hun formulier voor de sluitingsdatum van 6 oktober afgeven bij het parochiecentrum Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan in Helvoirt. 

Kosten

De kosten bedragen € 48,00 p.p. incl. reiskosten, koffie in Kevelaer en diner onderweg. Kinderen betalen € 10,00 en moeten zich ook aanmelden via een inschrijfformulier. Op het formulier staat ook de datum voor wanneer men het reisbedrag moet betalen en waar naartoe.  

Reisplan

Het plan is om de bus, waar het gezelschap mee naar Kevelaer reist,  om 7.30 uur in Helvoirt op het kerkplein te laten vertrekken in verband met de drukte op de vroege morgen op de N65. Via Vught Zuid bij de Paulus en St.-Janskerk aan de Lidwinastraat 51, rond de klok van 8.00 uur, arriveert deze bus om 8.20 uur bij de H. Hartkerk op Loeffplein 1 Vught. De pelgrims uit Cromvoirt reizen op eigen gelegenheid naar Vught.  Vanwege de ochtendspits op de N65 van Helvoirt naar Vught is het advies op tijd te vertrekken vanuit Cromvoirt.

De dagindeling vermeldt omstreeks 20.00 uur terug te zijn in Vught. In de week voor vertrek krijgen de ingeschreven deelnemers een dagprogramma toegestuurd.

Maria Basiliek

De pastorale begeleiding verzorgen de pastores van de Edith Steinparochie. In de fraaie Maria Basiliek in Kevelaer is een gezamenlijke viering. Hierna brengen de pastores en de pelgrims een bezoek aan de op loopafstand gelegen imposante genadekapel met de kopergravure van Maria staat.  

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *