De Klender

 1. Disco schaatsen met DJ Sjors

  16 december 2017 om 10:00 - 22:00
 2. Kerstconcert Open Kerk

  16 december 2017 om 19:00
 3. Weihnachtsoratorium met dirigent Lex Wiersma uit Helvoirt

  16 december 2017 om 19:00
 4. Moves & Grooves

  16 december 2017 om 20:00
 5. Muziek, kerst, sfeer,….Vocalis!

  16 december 2017 om 20:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

Stichting Biezenmortel Heartsafe

Biezenmortel = Heartsafe !

Op woensdag 31 mei neemt stichting Biezenmortel Heartsafe een nieuwe AED in gebruik bij camping Weideblik aan de Oude Bosschebaan in Biezenmortel. De AED is de negende in het netwerk dat stichting Biezenmortel sinds 2009 heeft weten te realiseren. Daarmee is het netwerk compleet!

Oude Bosschebaan
Met de AED kan aan slachtoffers van een hartstilstand een schok worden toegediend, die het hartritme kan herstellen. Het apparaat is 24 uur per dag te gebruiken door vrijwilligers uit de directe omgeving, die hiervoor een korte opleiding hebben gevolgd. De aanschaf van de apparatuur is mede mogelijk gemaakt door vrijwillige financiële bijdragen van bedrijven en particulieren aan de Oude Bosschebaan. Daarnaast heeft stichting Biezenmortel Heartsafe financieel bijgedragen uit de opbrengst van de Rabobankactie ‘Hart voor uw club’ van vorig jaar.

HartslagNu
De AED komt in een buitenkast te staan, waardoor deze 24 uur per dag bereikbaar is voor vrijwilligers die kunnen reanimeren. De speciale kast beschermt het apparaat tegen weersinvloeden. Daarnaast is de kast voorzien van een pincode, en daarmee alleen te openen door vrijwillige hulpverleners die zijn aangesloten bij HartslagNu. Dit is een alarmeringssysteem waarbij de 112-meldkamer via mobiele telefoons een bericht stuurt aan plaatselijke reanimatievrijwilligers. Zie www.hartslagnu.nl.

Toekomst
Met de realisatie van de AED aan de Oude Bosschebaan is het beoogde netwerk van AED’s in Biezenmortel compleet. Maar voor de stichting zit het werk er nog niet op! Op dit moment zijn bijna honderd vrijwilligers in het dorp inzetbaar bij een reanimatie. De stichting blijft er naar streven dit aantal verder te verhogen. Ook blijft de stichting herhalingscursussen verzorgen en stimuleert ze het gebruik van HartslagNu. Tot slot draagt de stichting zorg voor het beheer en onderhoud van de apparatuur. Meer informatie? Zie www.biezenmortelheartsafe.nl.

Onthulling
De onthulling van het nieuwe AED-apparaat bij camping Weideblik vindt plaats op woensdag 31 mei om 20.00 uur op het adres Oude Bosschebaan 35. Buurtbewoners, vrijwilligers, sponsoren en overige belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 

CC Corvers Column

12 november 2017 CC: CORVERS COLUMN: Tegenzin

...

Rubriek: Huyswerk

18 mei 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *