Vrijwilligers Helvoirts Weekend stoppen er mee.

Na negentig jaar vlooien sorteren voor Helvoirts Weekend leggen vrijwilligers de pannen er op

Met een vlooienmarkt is het Helvoirts Weekend veertig jaar geleden begonnen. Drie vrijwilligers met ruim negentig jaar ervaring vlooien sorteren gaan er na dit jaar mee stoppen. Het Helvoirts Weekend is van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei. .

Jack de Graaf (74) uit Helvoirt is de gangmaker bij de vlooienmarkt en weet zeker in de loop der jaren een paar ton aan geld bijeen geschraapt te hebben door uit, rotzooi zoals hij het noemt, de waardevolle spullen voor verkoop te sorteren. Hij legt er na dit jaar en 33 jaar ervaring de pannen op. Gelijktijdig stopt zijn vrouw Toos de Graaf (74) en Fien Janssen (77) met beiden 30 jaar ervaring. Alle drie stoppen ermee vanwege de leeftijd. Kees Royers uit Helvoirt volgt Jack de Graaf als kartrekker op. Op Hemelvaartsdag 25 mei van 11.00 tot 16.00 uur is de vlooienmarkt samen met een kindermarkt en een jaarmarkt op het feestterrein aan de Jonge van Zwijnsbergenstraat.
Jack de Graaf heeft met zijn vrijwilligers 40 rolcontainers vol en 25 pallets met gesorteerd materiaal klaar staan. In een groot gedeelte van het Brokhok in Helvoirt, dat het Helvoirts Weekend huurt voor opslag , staan heel veel losse spullen klaar voor het HW. Elke zaterdagochtend is de man uit Helvoirt bezig met sorteren, repareren en opbergen van spullen voor het Helvoirts Weekend. De twee dames helpen hem daarbij waar mogelijk. Kees Royers, op de achtergrond op de foto, loopt al een paar jaar mee om het over te nemen.
Jack de Graaf kan heel veel vertellen over zijn vlooienmarkt :”We hebben de beste vlooienmarkt van de omtrek zeggen bezoekers. Heel goed gesorteerd, geen rotzooi en heel overzichtelijk uitgestald. We hebben jaren gekend dat het een wedstrijd was wie eerst bij de kleine meubels was. En nog moesten we scheidsrechter spelen anders ging men vechten om de mooie spullen.” Wanneer hij vertelt over het afbieden glinsteren zijn ogen. Hij speelde de liefhebbers van de mooie spullen tegen elkaar uit.
Van onze correspondent.

3 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Brigitte , 23 mei 2017 @ 10:03

  Bedankt voor het vele goede werk wat jullie hebben verricht.
  We zullen jullie missen!
  Cees en brigitte

 • Antoinette12 , 30 mei 2017 @ 09:06

  Wat een geweldige prestatie, ben trots op je!! Dikke knuffel van jouw zus Antoinette ?

 • Antoinette12 , 30 mei 2017 @ 09:10

  Wat een geweldige prestatie, ben trots op jullie!! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *