Slider1
slider2

Spring maar achterop bij de Leyetocht

Abel de Vaan (2) niet achterop maar voorop in een stoel aan het stuur bij haar vader Dave de Vaan

HELVOIRT – 30 augustus 2023. “Spring maar achterop”,  is een bekend lied dat het fietsen als onderwerp heeft. Zanger Gers  Pardoel weet nog niet waar hij naartoe gaat maar herhaalt het verzoek in zijn lied.

Abel de Vaan is zich er niet van bewust maar ging als een VIP van 2 jaar in een fietsstoel aan het stuur van haar vader Dave de Vaan mee op pad voor haar eerste mountainbiketocht.  Met een glimlach weet de jonge vader te vertellen over het plezier dat zijn dochter heeft tijdens de mountainbiketocht van 30 km uitgestippeld door De Leyetocht op zondag 27 augustus 2023.  Dave de Vaan: “Blijkbaar vindt ze het fijn. Ze praat aan een stuk tegen mij”. Ook vermeldenswaardig is de “halve” voorvork van de fiets van vader. Deze leuke nieuwsfeiten wil de organisatie de lezers niet onthouden.

Vlaggen

De meeste vlaggen met het logo van de Leyetocht zijn binnen gehaald. Er zijn er ook die niet uit de kast kwamen. De spandoeken over de weg met een welkomstwoord staan op de kalender om die woensdag voor een jaar in de kast op te bergen. De PR-Fiets, die pronkt naast de N65 bij Loetje,  gaat ook een aantal maanden op stal.

De cijfers in getal zijn duidelijk. De ATB-Leyetocht ( 30-40-50 km) telde dit jaar 698 deelnemers en een jaar eerder 622. Dat zijn er 76 meer. De toertochten ( 50-75-100 km) mochten in totaal 344 deelnemers begroeten. Dat zijn er 298 minder dan in 2022. Toen waren het er 642 sportievelingen die in het zadel sprongen. Onder die grote groep fietsers zaten bij de mountainbikers slechts 4 kinderen. En bij de toertocht rijders slechts 3 kinderen.

UPDATE : Geen meisje maar jongen

Dat een kind van twee in een fietsstoel voorop bij vader een avontuur beleeft tijdens de gehouden Leyetocht van zondag 27 augustus 2023 bleek bijzonder. De verslaggever van de Leyetocht kwam er twee dagen nadien mee op de proppen. Wat blijkt: het is geen lief meisje met een mooie glimlach maar een stoere jongen waarvan de Leyetocht vrijwilliger onderste boven werd. Goed voor een extra verhaal dacht hij. Hij biedt zijn excuus aan voor deze fout. Abel is een jongen ! Hij bedankt Helvoirt Net voor hun altijd snelle berichtgevingen.

Vader en zoon De Vaan tijdens de afdaling op de Col de Gubbels en met een glimlach ....

Bron: Leyetocht.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *