Slider

Sjefke van Zon ontvangt gemeentelijke onderscheiding

Foto: Henk Pijnenburg

HELVOIRT – 2 juni 2019. Vele jaren geleden kreeg Sjef van Zon een hartstilstand tijdens zijn werk. De reanimatie was succesvol maar door de lange tijd zonder zuurstof in de hersenen is hij in coma geraakt. Dit alles heeft geleid tot een zware hersenbeschadiging.

Na maandenlange revalidatie in het ziekenhuis leerde hij weer lopen. Helaas kon hij het werk als zelfstandig loodgieters- en dakdekkersbedrijf niet meer uitvoeren.

In 2002 is hij verhuisd naar een aanleunwoning aan de Martinipad. Daar had hij het goed naar zijn zin en leerde veel mensen kennen. Sjef is als vrijwilliger aan de slag gegaan ter ondersteuning van de verzorgers en bewoners in de Leyenhof. Dit doet hij trouw vier dagen in de week en nu al 12 a 13 jaar.

In 2010 kreeg hij een appartement aan de Hofpad. Daar kan hij volop genieten van plaatjes draaien. Sjefke brengt met zijn hobby veel plezier voor anderen. Zo draait hij al vele jaren tijdens de jaarlijkse Ontmoetingsdag.

Sjefke van Zon is vanwege zijn vrolijke humeur een prettig mens om mee om te gaan. Een graag geziene Helvoirtenaar die terecht wordt onderscheiden door de gemeente.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

4 Comments

 • hans van rooij , 2 juni 2019 @ 20:52

  Sjefke je hebt het verdient , van je oude schoolmaat Hans van Rooij,

 • Ron , 2 juni 2019 @ 21:58

  Een onderscheiding vanwege zijn vrolijke humeur en prettig mens om mee om te gaan, daar kan geen lintje van de koning tegenop !
  Top Sjefke !!

 • Chris Willems , 4 juni 2019 @ 12:14

  Dik verdiend Sjef, geniet er nog lang van, Chris Willems

 • Frank van den Hoof , 18 juni 2019 @ 17:47

  Van harte gefeliciteerd Sjef. Groetjes uit Zaltbommel je ouwe buurjongen schoolkameraad. Frank van den Hoof. Het gaat je goed kerel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *