Slider1
slider2

Schoorsteenbrand in Biezenmortel

BIEZENMORTEL 23 januari 2020. De brandweer van Helvoirt werd vandaag opgeroepen, om 09.25 uur, voor een schoorsteenbrand aan de Biezenmortelsestraat te Biezenmortel.

Ook de brandweer van Den Bosch, met ladderwagen, kwam naar deze locatie om assistentie te verlenen. In het wat oudere huis zat een grote schouw met een toegangsluik. “De schouw was zodanig aangeladen dat heel de binnenkant van de schouw in brand vloog”, aldus de brandweer commandant. Het was nog even spannend. De brandweer van Helvoirt is uren bezig geweest om de brand mondjesmaat te blussen.

Een schouw- of schoorsteenbrand moet wel rustig geblust worden want als we daar met veel water in komen klapt de schoorsteen kapot, aldus de brandweer. En krijg je een hoop schade wat nu dus voorkomen is. Niemand raakte gewond bij de brand!

Inmiddels is SALVAGE al gearriveerd om de boel op te ruimen.

Stichting Salvage helpt gedupeerden met aandacht, actie en advies. We zijn er binnen een uur, na oproep van de brandweer. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar staan we klaar om iedereen die getroffen is door brand, water- of stormschade verder te helpen. We doen dat namens alle brandverzekeraars in Nederland.

Bron: HelvoirtNet

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *