Slider1
slider2

Samenwerking culturele organisaties in Cromvoirt, Helvoirt en Vught

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 22 juli 2021. Op initiatief van de Vughtse culturele organisaties Plaza Cultura, MDM Vught, Musicare, Harmonie Kunst en Vriendschap en de Speeldoos en in samenwerking met HelvoirThuis, de Battle Axe, De Cromvoirtse Fanfare, Harmonie Kunst Adelt, Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg en De Petrus, vindt in september de Cultuurweek Cromvoirt, Helvoirt en Vught plaats.

Met deze cultuurweek vieren we de opening van het culturele seizoen, het (waarschijnlijke) einde van de coronacrisis én het samengaan van de drie kernen. Drie redenen voor een cultureel feestje en een mooie mogelijkheid om alle betrokken partijen zichzelf te laten presenteren.

De Cultuurweek start het weekend van 11 september in DePetrus, waar de bewoners (Anders Bezig Zijn, de bibliotheek Vught (HUIS73), het Vughts Museum, Welzijn Vught en de Wereldwinkel) op zaterdag laten zien wat ze te bieden hebben. Zondag 12 september is het Open Monumentendag en is er uiteraard meer te leren over de historie en architectuur van het gebouw. De muziek- en dansscholen bieden gedurende de gehele Cultuurweek open lessen voor kinderen en volwassenen en de muziekverenigingen houden open repetities in de Speeldoos, Elzenburg, HelvoirThuis en The Battle Axe. Er zijn workshops en voorstellingen voor het onderwijs, filmvoorstellin­gen in de dorpskernen, een dichtersavond en een theatervoorstelling. In het afsluitende weekend vindt een optreden plaats van een gelegenheidsband bestaande uit muzikanten van MDM Vught, Musicare en de harmonieën en fanfare. Dit optreden vindt plaats als onderdeel van een cultuurfeest in de Speeldoos. Het cultuurweekend wordt afgesloten met HaFa-battle tussen de harmonieën van Helvoirt en Vught en de Cromvoirts Fanfare. Deze battle zal toeren langs de drie kernen. Tijdens de week tonen ook andere culturele partijen hun aanbod.  

Naast de genoemde organisaties nemen het Lambertuspodium, Theaterwerkplaats Novalis, diverse zelfstandig cultuurdocenten en Noten op de Noen deel aan de Cultuurweek. Het precieze programma wordt later bekend gemaakt. Volg de (social) media voor meer informatie.
De Cultuurweek 2021 wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Gemeente Vught.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *