Slider

Samen Slim Rijden’ wordt ‘OnzeAuto’

HELVOIRT –  21 juni 2019  U heeft ze vast wel eens gezien in Helvoirt: de elektrische BMWi3’s van het project ‘Samen Slim Rijden’.

De Energie Coöperatie DEH begon ermee en daarna heeft Autobedrijf van der Heijden uit Helvoirt het delen van de auto’s de afgelopen twee jaar mogelijk gemaakt. Vanaf 1 juli 2019 neemt ‘OnzeAuto’ dit initiatief over. OnzeAuto is landelijk actief met het delen van elektrische auto’s. OnzeAuto wil dit van oorsprong Helvoirtse initiatief hier graag voortzetten en zo mogelijk uitbouwen.

Vier deelauto’s

In ons dorp blijven vier auto’s beschikbaar op de locatie van Autobedrijf vd Heijden aan Vincent van Goghplein, bij de oude kerk aan Van Grevenbroeckstraat 1 en bij het HelvoirThuis (2 BMW’s), tevens inzetbaar voor het ouderenvervoer van HelvoirtUit.

Tarieven

Het tarieven voor het gebruik bedraagt (basisabonnement) 5 euro per maand, € 4,25 per uur en 5 cent per kilometer. Een voordeelabonnement kost 20 euro per maand maar dan is het uurtarief € 3,25. Alle laadkosten zijn in het tarief verwerkt en alle bedragen zijn inclusief btw. Het abonnement kun je delen met huisgenoten, dan betaal je per huishouden maar één keer het maandbedrag. Voor een hele dag betaal je slechts 10 uur en voor een heel weekend 20 uur, plus de gereden kilometers.

Vakantie-auto’s

Voor een week of langer kun je gebruik maken van vakantieauto’s. Dat zijn dan (nog wel) brandstofauto’s met een hogere actieradius. Wij hopen dat dit voor veel gebruikers ook een argument zal zijn, waarmee ze afstand doen van hun eerste auto.

HelvoirtUit

Ook het initiatief HelvoirtUit, waarbij we samen met vrijwilligers ouderen van deur tot deur vervoeren met de elektrische auto’s, zal vanuit OnzeAuto worden voortgezet, zolang V55+ dit ook blijft ondersteunen.

Meer weten: Marcel Kloprogge / Van Grevenbroeckstraat 1, 5268 AN Helvoirt
helvoirt.samenslimrijden.nu / marcelkloprogge@onzeauto.com

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *