Slider1
slider2

Rondom Mozart en zijn Requiem – Projectkoor Brabant

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 2 oktober 2022. Projectkoor Brabant staat onder leiding van dirigent Lex Wiersma en bestaat uit een groep enthousiaste en zeer gemotiveerde zangers en zangeressen die in korte tijd een werk instudeert en kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen geeft.

Dirigent Lex Wiersma

Het koor zingt de grote klassieke werken voornamelijk vanuit de operatraditie. Dat levert dramatisch en klank-technisch interessante uitvoeringen op, gebaseerd op de Bel Canto-traditie en een levendige beleving van de muziek.

Projectkoor Brabant bestaat in 2022 tien jaar. In 2021 kregen onze ambities voor het eerst vorm met de uitvoering van het Requiem van Mozart. Om dit heuglijke feit te vieren willen wij opnieuw het Requiem van Mozart ten uitvoer brengen, maar dan met een unieke twist.

Op 29 oktober 2022 brengen wij het Requiem van Mozart in de bewerking van Richard Maunder. Maunder herschreef de orkestratie op basis van de handtekeningen van Mozart. Voor zijn instrumentatie baseerde hij zich op vergelijkbare voorbeelden uit de opera’s van Mozart. De bewerking van Richard Maunder uit 1988 sluit in haar bescheidenheid aan bij de unieke klankwereld van Mozarts Requiem. Deze versie van het Requiem van Mozart wordt slechts zeer zelden uitgevoerd.

Het programma wordt aangevuld met werken van onder andere Salieri en Händel, werken die Mozart tot zijn Requiem hebben geïnspireerd. De uitvoering wordt voorafgegaan door een voorbespreking, waarin dirigent Lex Wiersma de samenhang tussen de verschillende stukken en het Requiem van Mozart alsook de interpretatie van Maunder nader zal toelichten.

De uitvoering vindt plaats in Lambertuskerk in Vught, een intieme kerk met een prachtige akoestiek, zeer geschikt voor deze bijzondere uitvoering. Kaarten kosten € 25,00 en zijn verkrijgbaar via onze website: www.projectkoorbrabant.nl

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *