Slider1
slider2

PvdA-GroenLinks start campagne ‘Vol nieuwe energie’

VUGHT/HELVOIRT/CROMVOIRT – 19 september 2020. Vandaag heeft PvdA-GroenLinks de verkiezingscampagne afgetrapt tijdens een bijeenkomst bij de IJzeren Man.

Op deze symbolische plek – gelegen tussen de dorpen Vught, Helvoirt en Cromvoirt – gaf lijsttrekker Toine van de Ven het startsein voor de campagne. Van de Ven: “Wij hebben 48 enthousiaste kandidaten uit alle dorpen en een zeer ambitieus sociaal en groen verkiezingsprogramma. Wij zijn er klaar voor!”

Vol nieuwe energie
De campagneslogan van PvdA-GroenLinks is ‘Vol nieuwe energie’. Een slogan met veel betekenissen. Vol nieuwe energie gaat over de vernieuwing op de lijst, met veel jongeren en andere nieuwe gezichten. Het onderstreept de werklust van kandidaten om de komende 5,5 jaar aan de slag te gaan voor onze gemeente. Het gaat over de nieuwe impuls voor Helvoirt in een nieuwe gemeente én de vernieuwing die Helvoirt voor Vught kan betekenen. En natuurlijk is het ook een knipoog naar de ambitie om de gemeente klimaatneutraal te maken met meer schone energie.

Helvoirt zeer zichtbaar
PvdA-GroenLinks is zeer trots op de wijze waarop aansluiting is gevonden in Helvoirt. Met 12 kandidaten uit Helvoirt is het dorp zeer goed vertegenwoordigd op de lijst. In de top 5 staan twee verkiesbare Helvoirtse kandidaten: Brecht Gerritse en Nino de Lange. Verder wordt de lijst o.a. geduwd door Helvoirtse kandidaten zoals oud-wethouder Antoon van de Ven, Progressief ’96 fractievoorzitter Tiny Assink en wethouder Carine Blom. Blom is tegenwoordig woonachtig in Biezenmortel, maar natuurlijk wel een bekend gezicht in Helvoirt.

Ambitieus verkiezingsprogramma
PvdA-GroenLinks gaat met veel ambitie de campagne in. In het programma staat onder andere dat er de komende vijf jaar minimaal 250 sociale huurwoningen en 500 betaalbare koopwoningen moeten worden gebouwd. Ook wil de partij 31.000 nieuwe bomen aanplanten. Één voor elke inwoner. Elk jaar wil PvdA-GroenLinks 1.000 woningen beter isoleren én een Gemeentelijk Energiebedrijf oprichten waar met vijf windmolens en vijf hectare zonnevelden schone energie wordt opgewekt. Zo wordt de noodzakelijke energietransitie voor iedereen haalbaar en betaalbaar. Verder beschrijft de partij de plannen om meer groene verbindingen te maken binnen en buiten de dorpen. Ook verkeersveiligheid is een belangrijk thema, waarbij PvdA-GroenLinks de ingrepen in de N65 en het spoor aangrijpt om te gaan voor een andere verkeersstructuur. Daarbij zet de partij fietsers en wandelaars voorop i.p.v. de automobilist. Tot slot spreekt de partij zich nadrukkelijk uit over inclusiviteit, goede zorg en bestaanszekerheid. Deze solidariteit en saamhorigheid vindt PvdA-GroenLinks zeker in tijden van corona extra belangrijk.

De volledige kandidatenlijst, het verkiezingsprogramma en de kernbeloften van PvdA-GroenLinks zijn vanaf zaterdag 19 september te vinden op de website: www.PvdA-GL.nl.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *