Slider

Provinciale onderscheiding Hertog Jan voor René Bastiaanse, directeur van het BHIC

HELVOIRT – 18 september- Bij zijn afscheid als directeur van het Brabants Historisch Informatie centrum (BHIC) ontving René Bastiaanse uit handen van de commissaris van de Koning Wim van de Donk, de provinciale onderscheiding Hertog Jan.

René Bastiaanse stond aan de wieg van het BHIC dat ontstond na de verzelfstandiging van het Rijksarchief en een fusie van een aantal archieven. Rene wist de organisatie te ontwikkelen tot een onmisbaar historisch kenniscentrum dat een breed publiek weet te bereiken. Daarnaast vervulde hij functies bij tal van culturele instellingen in de provincie en gaf hij lezingen. Als geen ander wist hij de Brabanders te boeien en te binden met hun geschiedenis met thema’s als ‘Wijwater, Wierrook en Worstenbrood” of de “Auto van mijn Opa”. Hij gaf de stoot tot de digitale eregalerij van de Brabantse gesneuvelden. Velen herinneren zich zijn populaire programma ‘de wandeling’ waar hij de Brabanders liet kennis maken met de tastbare geschiedenis van hun omgeving. 

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan Brabanders die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Brabant en de Brabantse samenleving. Het is een beeld van Hertog Jan te paard, naar een ontwerp van Willy van der Putt.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *