Slider1
slider2

Presentatie Het Helvoirtse Boek

HELVOIRT – 7 maart 2023    Ruim drie en een half jaar geleden ontstond er een idee om de Helvoirtse carnavals geschiedenis te gaan digitaliseren en er een boek over uit te gaan brengen.

Mariska Wolfs, Theo Hooft en Edwin Pijnenburg gingen enthousiast aan de gang met het verzamelen en documenteren. Er werden oproepen gedaan in diverse media en er kwam veel los in Keiespellersdurp. Er werd een digitaal archief opgebouwd met inmiddels ruim 36.000 items. Maar dat is nog geen boek.

Ruim een jaar geleden gingen ze dan werkelijk een boek maken. Er sloten mensen aan die gingen helpen schrijven, verstand hadden van een boek maken en natuurlijk hoe het op te maken. Dit waren Eveliene van Doorn de Geus, Bas van Hattum, Miguel Houben, Ans Veerkamp, Margaret van den Hurk en Salina van den Nieuwenhuizen. Met dit team van 9 personen is er een monsterklus geklaard.

Zondag 5 maart was de dag dat er een intense periode kon worden afgesloten met de boekpresentatie. Er aan vast gekoppeld een grote reünie en tentoonstelling die door Henriëtte van Bergen, Marlies van Gorp, Ton van Empel en Joost Wagenaars vorm werd gegeven. HelvoirThuis werd volledig omgetoverd. Het zag er fantastisch uit.

Maar dan is het nog de vraag wie er allemaal naar toe zouden komen?? Nou dat hebben we geweten want Helvoirt en zijn (oud)inwoners liepen massaal uit op deze zondagmiddag. Ruim 500 personen waren er bij en genoten van de tentoonstelling, foto’s en film. Maar het was ook veel oude bekenden ontmoeten en heerlijk bijkletsen.

Om 15.00 was het zover en werd het eerste boek officieel overhandigt aan de initiatiefnemer van dit alles. Uit handen van Prins Boaske d’un Allerurste kreeg Edwin Pijnenburg dit exemplaar in zijn handen. Waarnaar het grote publiek hun reeds vooraf bestelde boek kon gaan afhalen. Maar ook kon er ter plekke een exemplaar worden aangeschaft. Het was nog lang gezellig en als je er niet bij was heb je echt wat gemist!!!!

Voor mensen die hun voor ingetekende boek nog moeten ophalen. Of mensen die graag ook Het Helvoirtse boek willen kopen kunnen terecht bij Mitra Slijterij Pijnenburg aan de Kerkstraat. Verkoopprijs € 22,00 zolang de voorraad strekt.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *