Slider1
slider2

Politiek schuift besluit uitbreiding Koningslinde voor zich uit

VUGHT – 25 mei 2023. De gemeenteraad heeft vandaag, 25 mei, geen besluit genomen over uitbreiding van basisschool De Koningslinde dan wel nieuwbouw voor Het Molenven.

Bijna alle partijen vinden dat er nog te weinig informatie is om een verantwoord besluit te kunnen nemen. Daarvoor is nader onderzoek nodig dat ongeveer tien maanden gaat duren.

De raad nam het besluit om drie varianten uit te laten werken: uitbreiding van de Koningslinde op twee plekken op de huidige locatie en nieuwbouw voor Het Molenven op de hoek van de J.F. Kennedylaan en de Loonsebaan. Deze onderzoeken, vooral op het gebied van milieu en verkeer, kosten 400.000 euro.

“Het is een verduveld complex probleem”, schetste Rutger Jans (CDA) de scholenkwestie. “Op alle locaties is wel wat aan te merken. Het ontbreekt aan informatie om een goed besluit te kunnen nemen.”
PvdA/GL heeft een voorkeur voor nieuwbouw voor Het Molenven en wees erop dat als de keus valt voor uitbreiding van Het Kwartier er over enkele jaren niet opnieuw uitbreiding mogelijk is. “Bij de J.F. Kennedylaan is die mogelijkheid er in de toekomst wel”, zei Kim Dorna. PvdA/GL stemde wel in met nadere onderzoeken.

De VVD en PLV, in de commissie nog voorstanders van uitbreiding van Het Kwartier, vinden nu een besluit nemen onverantwoord. “We kunnen nu geen gedragen besluit nemen”, zei Nathalie Pullens (VVD). “Het kwartje kan alle kanten op vallen. Er zijn nu onveilige situaties in de plannen maar er liggen geen rapporten.” Pullens sprak van “onderbuikgevoelens die niet gestaafd worden door onderzoeken”.

D66 vindt als enige partij uitstel van het besluit en nader onderzoek niet nodig. Volgens de D66-fractie is er voldoende informatie om een verantwoord besluit te kunnen nemen. De partij is voorstander van nieuwbouw voor Het Molenven.

Een besluit over de Vughtse scholenkwestie valt niet te verwachten voor maart volgend jaar. Wethouder Mark du Maine zegde de raad toe snelheid te maken bij de onderzoeken.

Door: Peter Corvers (meer info klik hier)

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *