Slider1
slider2

Pastoor Mesch 25 jaar in Vught

Feestelijke viering op zondag 29 oktober 2023

Op 1 november 1998 werd Martien Mesch tot pastoor benoemd in de twee Vughtse parochies H. Petrus en H. Hart van Jezus.

Een klein jaar later, op 1 september 1999 volgde de benoeming tot pastoor van de parochie H. Lambertus te Cromvoirt. Op 1 februari 2000 werd eveneens de parochie O.L.Vrouw Middelares bij de parochie gevoegd.

Op 15 december 2001 volgde tevens de benoeming voor de parochie Vught Zuid. Dit werd weer gevolgd door de samenvoeging van alle bovengenoemde parochies tot de parochie Edith Stein op 1 januari 2003. Op 27 november 2014 werd de fusie met de parochie H. Nicolaas te Helvoirt een feit. De naam van de parochie werd; R.K. Parochie H. Edith Stein.

De parochie werd dus steeds groter, en het werk niet minder.

Een turbulente tijd waar met dankbaarheid op teruggekeken kan worden.

Op 29 oktober gaat dat gevierd worden met een feestelijke eucharistieviering met gilde-eer om 11.00 uur in de H. Hartkerk, Loeffplein 1 Vught.
Deze viering zal muzikaal omlijst worden door de gezamenlijke koren van deze kerk, met diverse dirigenten en organisten. Ook wordt dan het inmiddels grondig opgeknapte orgel van de H. Hartkerk feestelijk in gebruik genomen.
Deze viering is te volgen via de lokale televisie NOVO3; Ziggo Kanaal 37, KPN, Kanaal 1303 en digitaal via YouTube.

Na de H. Mis is er tot ong. 15.00 uur een gezellig samenzijn in “DePetrus”, Heuvel 2 Vught, waar het 25 jaar geleden allemaal begon.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *