Slider1
slider2

Pasen

HELVOIRT – 3 april 2023     Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag staan we stil bij het lijden en sterven van Jezus. Een verhaal dat we liever niet horen. We houden lijden en sterven liever ver bij ons vandaan. Toch is het een verhaal waardoor je Pasen anders gaat beleven. Het gaat ons aan het hart dat Jezus zelf worstelt met zijn angst voor de dood, dat zijn beste vrienden hem in de steek laten en hoe hij aan het kruis schreeuwt om God: ‘God, waar ben je nou? Wanneer je het lijden gehoord hebt, is het feest erna des te groter. Jezus is niet dood, Hij leeft! Hij laat ons zien dat er leven is na de dood.

U bent van harte welkom op vrijdag 7 april. Aanvang van de viering is om 14.30 uur. In de Oude Nicolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt.

Paaswake
De Paaswake vindt plaats in de nacht, van Stille Zaterdag op Eerste Paasdag. Overdag wachten we op Pasen. In de nacht nemen we de tijd om te ontwaken. We lezen in de Bijbel over de verrijzenis van Jezus en ontsteken de Paaskaars. Het symbool van de verrezen Christus. Dat licht gaat als een lopende vuurtje de kerk door. Wat een feest van licht en hoop.

De Paaswake is op zaterdag 8 april. Het wordt muzikaal omlijst met gezang van koor Open Kerk Helvoirt o.l.v. Marcel Zagers, organist Sjaak Bloem en Klarinetkwartet Klavier. Aanvang om 19.00 uur. De kerk is open vanaf 18.30 uur, vanaf 18.45 uur muziek van orgel en klarinetkwartet.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *