Slider1
slider2

Palmpasen

HELVOIRT – 18 maart 2024  We lezen in het Evangelie over de triomfantelijke binnenhaal van Jezus in Jeruzalem.

Hij toornt niet boven de mensen uit, als een koning zittend op een paard, maar hij zit op een ezel. Een dier dat gebruikt wordt om lasten te dragen. Jeruzalem verwelkomt Jezus. De mensen, ze zijn verheugd en zwaaien met palmtakken. Ze roepen “Hosanna”. Een week later is het “kruisig hem”. De wereld op zijn kop.
Hosanna en palmtakjes. Elk jaar komt het terug met Palmpasen. We zingen Hosanna en gezegend worden de palmtakjes. In de viering worden we uitgenodigd om een takje op te halen. Lopend, achter elkaar als in een Palmpasenprocessie treden we naar voren. Een gezegend palmtakje, dat thuis een plaats krijgt en blijft hangen tot Aswoensdag. Er weer een jaar voorbij is en de Veertigdagen tijd opnieuw aanbreekt.

Palmpasen is het begin van de Goede Week. Waarin wij gedenken en vieren dat lijden en dood niet het einde zijn van alles en iedereen. Dat het goede het wint van het kwaad. Op en top mens was Jezus, een toonbeeld van menselijkheid. Zo zien we wie wij kunnen zijn. In deze mens is de Onzienlijke als in geen ander zichtbaar geworden. Hoe Hij eerst door tal van mensen onthaald, daarna opgejaagd is. Opgepakt, afscheid nam, veroordeeld is en gekruisigd. Hoe Hij moest verdwijnen maar ons nabij is gebleven, tot in onze tijd aan toe, alle dagen van ons leven.
Palmpasen. U bent van harte uitgenodigd om dit vieren in de Open Kerk. Op zaterdag 23 maart in de Oude Sint Nicolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat te Helvoirt. Aanvang is 19.00 uur.
Vieringen Pasen Open Kerk Helvoirt
29 maart Goede Vrijdag: aanvang 14.30 uur
30 maart Stille Zaterdag. Paaswake: aanvang 21.00 uur

 

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *