Slider1
slider2

Paastriduüm

HELVOIRT – 25 maart 2024 Het belangrijkste feest van het jaar is niet Kerstmis, maar Pasen; zó belangrijk dat de Kerk er een driedaagse, een ‘triduüm’ van gemaakt heeft.

De vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake op Stille Zaterdag zijn één grote viering. Genoeg reden om op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag de Open Kerk Helvoirt te bezoeken. In de Oude Nicolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat te Helvoirt.

Goede Vrijdag
Op Goede Vrijdag staan we stil bij het lijden en sterven van Jezus. Een verhaal dat we liever niet horen. We houden lijden en sterven liever ver bij ons vandaan. Toch is het een verhaal waardoor je Pasen anders gaat beleven. Het gaat ons aan het hart dat Jezus zelf worstelt met zijn angst voor de dood, dat zijn beste vrienden hem in de steek laten en hoe hij aan het kruis schreeuwt om God: ‘God, waar ben je nou? Wanneer je het lijden gehoord hebt, is het feest erna des te groter. Jezus is niet dood, Hij leeft! Hij laat ons zien dat er leven is na de dood.
U bent van harte welkom op vrijdag 29 maart. Aanvang van de viering is om 14.30 uur.

Stille Zaterdag: Paaswake aanvang 21.00 uur
De Paaswake vindt plaats in de nacht, van Stille Zaterdag op Eerste Paasdag. Op Stille Zaterdag wachten we overdag op Pasen. In de nacht nemen we de tijd om te ontwaken. We lezen in de Bijbel over de verrijzenis van Jezus en ontsteken de Paaskaars. Het symbool van de verrezen Christus. Dat licht gaat als een lopende vuurtje de kerk door. Wat een feest van licht en hoop.

De Paaswake is op zaterdag 30 maart. Het wordt muzikaal omlijst met gezang van het koor Open Kerk Helvoirt o.l.v. Marcel Zagers, Klarinetkwartet Klavier en op orgel: Sjaak Bloem. Let op: het tijdstip van aanvang is om 21.00 uur. De kerk is open vanaf 20.30 uur.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *