Slider1
slider2

Oud-directeur EBI Vught houdt lezing in HelvoirThuis

Yola Wanders

HELVOIRT –  22 september 2023. Op dinsdag 26 september geeft Yola Wanders een lezing in het HelvoirThuis over het leven in de zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland, de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught.

Tot mei 2020 was Wanders directeur van deze extra beveiligde gevangenis. Elf jaar lang had zij de leiding over de terroristenafdeling van de gevangenis in Vught en was als zodanig verantwoordelijk voor de veiligheid van de PI waar zware criminelen als Ridouan Taghi vastzitten.

Hoe ziet het leven er op een terroristenafdeling uit? Wat is er in die jaren op die afdelingen gebeurd? Welke ontwikkelingen zijn er doorgemaakt en wat is nu de beste aanpak om terroristen zo goed als het kan terug te laten keren naar onze maatschappij?
Yola Wanders, die ook werkte in gevangenissen in Hoogeveen en Veenhuizen, neemt u tijdens de lezing mee naar het bijzondere gevangenisregime van de PI in Vught. Zij is een begenadigd spreker. Het belooft dan ook een zeer interessante lezing te worden.

De lezing in het HelvoirThuis op 26 september begint om 19.30 uur en duurt, inclusief een korte pauze, ongeveer anderhalf uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt € 4,00 voor leden van de Vereniging 55+ en € 5,00 voor niet-leden. De koffie/thee is inclusief.

Tot 26 september in het HelvoirThuis!

Namens de Werkgroep lezingen Vereniging 55+ Annemarie van Hoof, Andries Weitenberg en Peter Corvers

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *