Slider1
slider2

Open tuinenroute met veel bomen

Zondag 25 juni in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Komt u ook?

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT 14 juni 2023. Op 25 juni organiseert KANT weer een open tuinenroute in de gemeente Vught.

Er zijn ongeveer 15 verschillende tuinen te bezichtigen. Op de website welkombijkant.nl vindt u onder de agenda de adressen, de tijden en meer informatie per tuin.

Veel te zien in de diverse tuinen.
De tuinen liggen verspreid over de gemeente. De ene tuin is klein, de andere is groot. Dit hele jaar vraagt KANT speciaal aandacht voor de positieve bijdrage van bomen in onze omgeving. Dat is ook in deze tuinenroute op verschillende manieren te zien. Bomen zorgen voor verkoeling, meer biodiversiteit, houden water vast, slaan CO2 op, leveren bloemen en fruit en laten ons genieten. In veel tuinen zijn ook dingen te zien hoe de tuin is aangepast aan het veranderend klimaat. Sommige tuinen zijn al jaren geleden aangelegd anderen zijn nog in opbouw. In Helvoirt is recent een Tuiny Forest aangelegd. Dit is zes vierkante meter inheems bos met bomen, struiken en kruiden in de achtertuin. Misschien iets voor u? Alle tuinen zorgen voor veel inspiratie en de eigenaren van de tuinen zullen enthousiast vertellen over hun eigen ervaringen.

Bomen kopen met korting in het najaar!
Dit najaar voert KANT een actie uit waardoor u, in het najaar, met korting een boom of een Tuiny forest kunt kopen om in uw eigen tuin te planten. U kunt alvast inspiratie op komen doen.

Veel praktische informatie die u kan inspireren om zelf aan de slag te gaan vindt u op de website www.welkombijkant.nl. Maar burgerinitiatief KANT wil met deze open tuinenroute mensen in de praktijk laten zien wat er allemaal mogelijk is om elkaar te inspireren. Wilt u als vrijwilliger actief worden bij KANT dan horen wij ook dat graag via mail welkom@welkombijkant.nl of via 06-4032 6440.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *