Open NK Para Atletiek beleeft 22e editie met fantastische resultaten

HELVOIRT – 24 juni 2024   Zo’n 62 atleten deden mee aan de 22e editie van het Open NK Para Atletiek bij Prins Hendrik in Vught. Op deze stralend zonnige dag ging iedereen op zoek naar het kampioenschap op hun eigen onderdeel en in de verschillende categorieën: zittend, ambulant of als wheeler.

Dit jaar kwamen ook veel internationale atleten naar Vught om hun prestaties te leveren en mogelijk nog een ticket voor Parijs te bemachtigen. Er sneuvelden enorm veel persoonlijk records. De strijd tussen Fleur Jong en Kimberly Alkemade op de 100 meter sprint zorgde voor een spektakel op de atletiekbaan: Alkemade evenaarde haar eigen wereldrecord en eindigde nipt voor Jong.

Prachtige prestaties
Vrijwel alle Nederlandse topatleten waren aanwezig om te strijden voor de kampioenstitel op hun onderdeel. Bij de 800 meter wheelers zorgde Lito King Anker voor een schitterend Nederlands record met een tijd van 1:43,05. Ook waren er topprestaties bij het verspringen voor onder andere Kiki Hendriks die met 5,44 meter naar het Paralympisch limiet sprong. Marlène van Gansewinkel zorgde met 5,60 meter voor een persoonlijk record en een gouden plak. De strijd om de winst van de 200 meter sprint bij de mannen was spannend tot het laatste moment: Markus Rhem (DU) was met 23,03 net eerder dan Levi Vloet die na 23,11 seconden over de finish kwam.

Breedtesport
De dag begon met een programma om kinderen en jongeren (met of zonder een beperking) kennis te laten maken met de onderdelen van atletiek. Door middel van een 4-kamp en framerunning kon de volgende generatie de sport ervaren. Ook werd er een clinic georganiseerd door Stichting Running Blind om te ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben.

Internationale atleten
Het ging zondag om een open kampioenschap waardoor het ook mogelijk was voor internationale atleten om mee te doen. In het totaal waren er 25 internationale atleten aanwezig, vanuit onder anderen België, Duitsland en Griekenland. Uiteraard niet voor het Nederlands kampioenschap, maar wel voor de beste prestatie. De internationale atleten moesten lid zijn bij hun eigen atletiekbond. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat er zoveel mogelijk uitdaging en competitie is per onderdeel. Daarnaast leren de atleten het meest van de onderlinge strijd in hun onderdeel.

Download onze gratis app

Slider1
slider2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *