Slider

Open Dag brandweer een succes

HELVOIRT – 10 juni 2019. Met een stralende zon en een lekkere temperatuur hield de brandweer van Helvoirt op 2e Pinksterdag, 10 juni, een Open Dag waar erg veel publiek op de been was.

Er was dan ook genoeg te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Welk kind wil nou niet een keer water spuiten zoals een echte brandweerman? Of een ritje in een echte brandweerauto…..

Op de speelplaats voor de oude Dr. Landmanschool stonden 2 grote spuitspellen voor de kinderen en bij de kazerne stonden diverse brandweerwagens opgesteld. Hier werd ook een demonstratie gehouden van het redden van slachtoffers die bekneld zaten in een personenauto. Het dak ging er compleet van af.

In het oefenlokaal van de Harmonie kon je zien en meedoen aan het reanimeren van slachtoffers bij de EHBO van Helvoirt.. In dezelfde ruimte was ook de buurtpreventie actief bezig.
Ondertussen konden kinderen een brandweer diploma halen door een aantal spelletjes te doen en mochten ze b.v. ook met pneumatisch gereedschap een stuk ijzer door knippen. Het was en groot feest. Even je eigen lekker laten schminken, wat mooi werd je daar van!

Heb je al eens ooit gezien wat er gebeurt als je een kopje water in een brandende friet pan gooit? Onvoorstelbaar wat een steekvlam, je kreeg het er gewoon warm van. (Doe dit NIET thuis).

Al met al zijn er duizenden bezoekers geweest op de Open Dag en oogde Brandweer commandant Nico van der Sande zeer tevreden met dit resultaat. Heb je nou ook zin om bij de brandweer te gaan of wil je meer info, neem dan contact op met Nico: 088 020 82 97.

Meer foto’s KLIK HIER

Foto’s Gerben v/d Bruggen.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *