Slider1
slider2

Op de goede weg

HELVOIRT  22 januari 2023     In zijn beroemde Bergrede begint Jezus met acht gelukwensen, gericht tot mensen die in het gewone alledaagse leven willen toewerken naar een andere en betere wereld, zoals die door God bedoeld is.

Jezus feliciteert mensen die nederig en zachtmoedig zijn. ‘Goei volk’, zouden wij in Brabant zeggen. Zij kiezen voor de weg naar binnen, naar persoonlijke integriteit, maar ze staren zich niet blind op hun eigen ego. Want er is nog een tweede weg, en die voert naar buiten. Ze zijn ook actief betrokken op hun sociale omgeving. Ze ijveren voor gerechtigheid en proberen vrede te stichten in onze gebroken wereld. De weg naar binnen en de weg naar buiten horen bij elkaar.

Jezus vraagt in de Bergrede zijn volgelingen niet alleen om woorden. Woord en daad zijn bij hem één. In deze tijd van felle polarisatie, boosheid, heftige zorgen, grote verschillen tussen mensen die te veel hebben en anderen te weinig of helemaal niets – in zo’n tijd is het best spannend om de opdracht van Jezus in de praktijk te brengen. Om te vertrouwen in mensen en dat niet te beschamen. Om vertrouwen te hebben in de toekomst. Om hierin de goede weg, de weg van Jezus te volgen.
U bent van harte uitgenodigd voor de viering van de Open Kerk op 28 januari 2023 in de Oude Sint Nicolaaskerk, Grevenbroeckstraat 2 te Helvoirt. Aanvang is 19.00 uur.

 

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *