Slider1
slider2

Onvoorstelbare ontsnapping van Helvoirt tegen DAW Schaijk: 3-2

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 4 oktober 2020. Na 80 minuten leek het duel klaar. Hoewel Helvoirt een licht overwicht had in een matig duel met DAW, leidde de Schaijkse ploeg wel met 0-2 dat effectief de geboden kansen benutte en Helvoirt creëerde eigenlijk niets.

Een kwartier later stond Helvoirt vrijwel uit het niets zomaar met een 3-2 zege op het veld. Dankzij een miraculeuze en onvoorstelbare ontsnapping weet Helvoirt voor het eerst sinds 1 december 2019 (!) weer eens een competitieduel te winnen. 

Een vrijwel leeg sportpark. Het is even wennen, maar waarschijnlijk een beeld voor een paar weken. Het lege sportpark leek ook z’n effect te hebben op dit duel. Waar het vorige week van begin tot eind spektakel was, was het nu een matige vertoning van beide kanten, waarbij DAW wel meer mogelijkheden creëerde, maar geen schot op doel loste. Tot de 20e minuut. Een slippertje van Koen van Asseldonk zorgde ervoor dat Bart Vos er vandoor kon gaan en Corik Megens vervolgens voor een leeg doel een niet te missen kans aanbood: 0-1. Pas na een half uur een teken van leven van Helvoirt. Max Meijer schoot in het zijnet. Daarna was DAW dichtbij de 0-2. Nick van der Bruggen kopte een inzet van Vos van de lijn en de hoekschop die volgde eindigde in een scrimmage op de lat. Tegen de rust leek Menno van Hattum voor de 1-1 te zorgen maar een geweldige redding van Rick van Aalst voorkwam die 1-1. 

Helvoirt kwam goed uit de kleedkamer, maar het niveau bleef eigenlijk hetzelfde. Beide ploegen konden amper iets creëren. Na een uur spelen ontsnapte Megens, maar doelman Jannes Verhulst redde prima. Een kwartier voor tijd brak de ingevallen Noah van Deijne door en diens voorzet schoot door bij de geheel vrijstaande Vos en die verdubbelde bij de 2e paal de Schaijkse voorsprong: 0-2. Daarmee leek het duel ook beslist, want het zag er in de geest van de wedstrijd naar uit dat Helvoirt geen kans meer bijeen zou spelen, laat staan benutten. Tot in de 81e minuut Collin van den Bergh op aangeven van Max zowaar wist te scoren: 1-2. Het zou het begin zijn van een spektakelstuk dat totaal niet in het wedstrijdbeeld paste. 4 minuten na de 1-2 was het de net ingevallen Jeroen de Bever die een door Menno doorgekopte hoekschop van dichtbij wist binnen te werken en zo, uit het niets eigenlijk, 2-2. De frustraties namen toen ook een beetje toe bij DAW, want ja, ook niet goed spelen, maar wel 0-2 voorstaan en dan ineens 2-2, kreeg Freek van Boekel z’n 2e gele kaart voor een natrappende beweging. Dan zitten we in de 94e minuut. Een lepe inzet van Menno eindigde op de paal, waarna de attente Max in de rebound alsnog wist toe te slaan: 3-2! Ongelooflijk, wie had dit nog zien aankomen na 80 minuten, vrijwel niemand. Maar er was nog even te spelen en heel even leek het erop dat DAW in de 96e minuut nog op 3-3 kwam. Jannes liet een vrije schop los, maar was net op tijd weer ter plekke om de bal weg te plukken voor een DAW-speler. Maar hield toen, schijnbaar, de bal te lang in z’n handen en kreeg DAW in de 97e minuut (!) nog een indirecte vrije schop op 14 meter van het doel. Mark Megens had DAW nog kunnen redden, maar z’n inzet uit deze vrije schop eindigde in de muur, waarna het laatste fluitsignaal er direct op volgde en kon Helvoirt z’n vreugde niet op. Net na het laatste fluitsignaal ontving DAW-coach Rob van der Ven ook nog z’n 2e gele kaart voor aanmerking op de leiding (hij kreeg ook al geel na de 3-2 van Helvoirt). Na 10 maanden weet Helvoirt weer eens een competitieduel te winnen. Toen gebeurde dat met een 2-3 zege bij Real Lunet, nu dus met een behoorlijk zwaarbevochte 3-2 zege op DAW die op een krankzinnige wijze tot stand kwam. Maar eerlijk is eerlijk, was het duel in 0-0 geëindigd, dan konden beide teams daar ook wel vrede mee hebben, want een hoogstaande wedstrijd was het allerminst. 

Hoewel het in deze tijd niet altijd zeker is of een duel wel doorgaat door diverse omstandigheden, staat ons volgende week, onder voorbehoud, de volgende klus te wachten. De derby uit in Udenhout tegen koploper SVSSS. 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *