Slider1
slider2

Noten op de Noenconcert 19 november

HELVOIRT – 1 november 2023. ‘Een orgel is een machtig kleurrijk instrument, eigenlijk een orkest op zichtzelf.’ Aan het woord is Jamie de Goei, een gepassioneerd organist. Hij is de organist van de Grote Kerk in ’s Hertogenbosch en op 19 november bespeelt hij het orgel van de Oude Kerk in Helvoirt.

Jamie geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland. Ook op de radio is hij meerdere te beluisteren geweest in orgelprogramma’s van de NCRV en Musica Religiosa. In het dagelijks leven is Jamie werkzaam als solist, begeleider van koren en instrumentalisten, kerkmusicus en heeft hij een lespraktijk voor orgellessen.

Over het Noten op de Noenconcert zegt Jamie: ‘Ik speel geen kerkmuziek; het programma heb ik opgebouwd rond Nederlandse componisten. De enige uitzondering hierop is Mozart, maar die schreef op 9-jarige leeftijd een variatiereeks over het Nederlandse lied “Laat ons juichen Batavieren” en past om die reden weer in het thema. Ik speel onder andere stukken van Sweelinck, deze kent iedereen nog wel van het briefje van 25 gulden. Ook speel ik muziek gecomponeerd door Ad Wammes en door Margreeth de Jong.

Het Noten op de Noenconcert begint om 12.15 uur op 19 november in de Oude Kerk van Helvoirt. Toegang is gratis.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *