Slider

Nieuws van de LNMH

HELVOIRT –   2 december 2019   Nieuws van de LNMH

Bomencursus 2020

Hecht u veel waarde aan bomen, kunt u geboeid raken door de schoonheid van een boom, wilt u weten hoe vernuftig het systeem van een boom werkt, wat voor invloed heeft het klimaat op bomen, ….

Dan is dit de cursus voor u!

Tijdens de cursus maakt u kennis met de inheemse loofbomen van de zandgronden in Midden-Brabant. Hoe zijn ze hier gekomen, wat is het belang van een inheemse boom, waarom streven natuurorganisaties naar een bos met inheemse bomen.

Bij de Naaldbomen ligt de nadruk op de indeling, geschiedenis en het herkennen van veel voorkomende naaldbomen in Midden-Brabant. Behalve de Taxus en Jeneverbes komen er geen inheemse naaldbomen voor in Nederland.

In de theorie- en praktijklessen komen de volgende thema’s aan bod:
• opbouw van een boom
• de boom als zuurstoffabriek
• naald- en loofbomen
• takken, knoppen, schors, blad, wortels en boomvormen
• ziekten en plagen bij bomen
• functies van bomen
• geschiedenis en religie

De Cursus bestaat uit 4 theorielessen op dinsdagavond en 5 excursies op zaterdagochtend en start op 3 maart 2020.

Nadere informatie kunt u vinden op de website van IVN Oisterwijk.
Https://www.ivnoisterwijk.nl/index.php/bomencursus

 

ALLE inwoners van Haaren: geef je mening!

Moeten we onze woningen verduurzamen en hoe dan?
Deze vraag is erg actueel in de samenleving. Het gaat daarbij onder andere om stoppen met fossiele brandstoffen en overschakelen op hernieuwbare energie. Ook in Haaren willen we hiermee aan de slag. Dat kan alleen samen met de inwoners! Met jou dus. Doe mee en vul de enquête in: het kost je maar 2 minuten.

https://deh-energie.nl/vragenlijst/

De gemeente Haaren wil graag van je weten waar voor jou de prioriteiten liggen. Wat vind jij belangrijk? De gemeente heeft DEH (Duurzame Energie coöperatie Haaren) gevraagd de enquête uit te voeren. De uitkomsten geven ons inzicht hoe we beter kunnen inspelen op jouw behoeften.
Tot en met 31-12-2019 kun je de vragenlijst invullen. In januari en februari 2020 worden er in alle vier de kernen van Haaren informatiebijeenkomsten gehouden over de resultaten.

Help je mee om het Haarense antwoord op de behoefte aan verduurzaming van de woning te onderzoeken? Vul dan meteen de enquête in.
https://deh-energie.nl/vragenlijst/
Bedankt voor de moeite en graag tot ziens op één van de informatiebijeenkomsten.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *