Slider1
slider2

N65: oversteek De Bréautélaan-Martinilaan tóch zonder steile helling

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 28 september 2021. Bij de ombouw van de N65 komt tóch een echte gelijkvloerse oversteek bij de Martinilaan-De Bréautélaan.

De door D66 zo bestreden helling is van de baan. Dat is goed nieuws voor voetgangers, fietsers en mensen in een rolstoel en andere mindervaliden: en zware klim blijft ze bespaard. Ook is het winst voor de eerste bewoners van de De Bréautélaan, die vanuit hun huis gewoon op een straat blijven kijken in plaats van een helling.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan vorig jaar heeft D66 er samen met CDA en SP voor gepleit om af te zien van de 4 procent stijging. D66 bepleitte dat dat helemaal geen 4 procent mag zijn. Tijdens een teleurstellende raadsvergadering werden alle verbeterpunten, dus ook deze, van tafel geveegd. Bij de aanbesteding kwam de aannemer (BAM) tot dezelfde conclusie als D66 vorig jaar: de geplande helling een onhaalbare kaart. Bij de oversteek wordt de N65 nog wat dieper, zodat de oversteek gewoon op het zogenoemde maaiveld blijft.

De overige door D66 ingebrachte verbeterpunten zijn door de aanbesteding helaas niet ingewilligd. Hoewel de aanbesteding is afgerond, gaat de eerste schop voorlopig nog niet de grond in. Eerst dient de Raad van State een uitspraak te doen over de verschillende bezwaren. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer die zitting is, maar het gemeentebestuur verwacht dat dat nog dit kalenderjaar zal zijn.

 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Rob Remmers , 29 september 2021 @ 09:30

    Prima aanpassing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *