Slider1
slider2

Muziekfilm in de Rode Rik: het spook van de opera

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 17 mei 2023. Het verhaal van de film speelt zich af in het Parijs van de 19e eeuw, in de Opéra Garnier.

De medewerkers van het operagebouw beweren dat er een mysterieus spook door de gangen waart en dat dit spook verschillende ‘ongelukken’ veroorzaakt. Dit “spook van de opera” is eigenlijk een man genaamd Erik, een fysiek misvormd genie. Hij woont in een ondergronds meer onder het operahuis.

Erik geeft zanglessen aan een jonge wees, Christine Daaé. Christine maakt een snelle vooruitgang en bereikt een groot succes op het podium wanneer ze de huidige prima donna Carlotta vervangt. Ze wint de harten van het publiek, waaronder die van haar jeugdliefde Raoul, Burggraaf van Chagny.

Erik wordt jaloers op Raoul vanwege zijn relatie met Christine en vertoont zich aan haar, maar draagt een masker om zijn gezicht te verhullen. Hij neemt haar mee naar zijn woonplaats onder het operahuis. Erik wil haar eerst voor altijd gevangen houden, maar laat haar uiteindelijk vrij. Christine moet kiezen: enerzijds haar liefde voor de jonge knappe Raoul, en anderzijds haar fascinatie met de duistere, aangrijpende muziek van Erik. Kom kijken wat Christine kiest…!

Donderdag 25 mei 2023 | 14.00 – 16.00 uur | Rode Rik, Van Sonstraat 49 | Entree gratis, koffie/thee pinnen | vrije inloop

www.ouderensamen.nl

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *