Slider

Meer dan miljoen hits per jaar

(van onze verslaggever)

HELVOIRT – 31 MAART 2019. Voor het eerst in zijn bestaan heeft Helvoirt.net op jaarbasis meer dan een miljoen bezoekers getrokken. Tijdens de algemene medewerkersvergadering zijn deze cijfers bekend gemaakt.

Tussen 1 maart 2018 en 1 maart 2019 klikten 1.005.702 unieke bezoekers op de site. Dat is gemiddeld 2755 hits per dag. In een dorp met 4700 inwoners. Elke bezoeker van HelvoirtNet wordt maar 1 keer per 24 uur geteld, ook al kom je drie keer per dag op onze site.

Uitschieters waren berichten over de carnavalswagens vorig jaar (14.231) of Thieme Kampen uit groep 8a van de Landmanschool die de Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd won (7189) en ook de berichtgeving over de burgemeester dit jaar(10.166). Tijdens de tv-serie De Buit trok Helvoirt.net landelijke belangstelling. Maar in die periode werd de site geplaagd door technische problemen. Die zijn intussen opgelost.

Helvoirt.net is inmiddels een voorbeeld van een succesvol zg. “hyperlocal medium”. Er komen bij de redactie regelmatig vragen binnen vanuit het land over hoe helvoirt.net het doet. Helvoirt.net wordt gemaakt door 24 vrijwilligers en vele leveranciers van berichten. Adverteerders betalen het grootste deel van de onkosten, de gemeente geeft een bijdrage voor publicatie van het gemeentenieuws. Niemand verdient er wat aan. Maar duizenden hebben er elke dag wat aan, is gebleken.

HelvoirtNet is onderdeel van Stichting HelvoirtNet waartoe ook de sites www.haaren.nu en www.vught.nu behoren.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *