Slider

"Margraff werd vermoord"

HELVOIRT – 9 februari 2019. Volgens radiomaker Simon Heijmans van NPO-Radio1 werd grootgrondbezitter Ewald Marggraff vermoord in zijn landhuis ‘Zionsburg’, waarna het huis in brand werd gestoken.

Hij baseert zich op een verklaring van kunstdetective Arthur Brand, die het hoorde van kunstkopers die het weer hoorden van iemand die betrokken was bij de handel is vervalste kunst. Deze theorie zit in de podcast van vandaag.

Het verhaal is dat Marggraff had ontdekt dat hij voor miljoenen vervalste kunst had gekocht. Nadat hij de verkopers daarmee had geconfronteerd zouden ze hem het zwijgen hebben opgelegd, de schilderijen uit het huis hebben gehaald en de zaak in brand hebben gestoken. Zionsburg brandde eind 2003 af en de eigenaar werd dood gevonden achter de voordeur. Er werden geen resten van schilderijen aangetroffen. Destijds werd geconcludeerd dat Marggraff door een noodlottige brand was omgekomen.

De podcast houdt het midden tussen een hoorspel en een radiodocumentaire. Klik hier voor ‘De brand in het landhuis’.

 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *