Slider

Marco Vugts loopt marathon voor KWF Kankerbestrijding

VUGHT – 5 maart 2021. Vughtenaar Marco Vugts loopt zondag 11 april een marathon. 

Dat doet hij niét in Rotterdam, waar de 40ste editie van de marathon vanwege corona is uitgesteld naar oktober, maar in en om zijn eigen Vught. Door het afleggen van 42 kilometer en 195 meter wil Vugts zovéél mogelijk geld bijeenlopen voor KWF Kankerbestrijding. Marco draagt zijn sportieve strijd op aan zijn broer William, die in 2019 aan slokdarmkanker overleed, en aan iedereen die zijn of haar eigen strijd tegen de ziekte voert. “Ik wil mijn passie inzetten om geld voor onderzoek bij elkaar te lopen”, zo klinkt het gedreven.

 Eigenlijk had Marco Vugts gehoopt om al in april 2020 in Rotterdam zijn derde marathon te lopen. Corona gooide echter roet in het eten. De marathon werd eerst uitgesteld naar april 2021 en uiteindelijk naar oktober van dit jaar. Marco besloot daar niet op te gaan wachten: “Ik vind dat ik mijn tegenprestatie moet gaan leveren voor alle mooie donaties die heb mogen ontvangen. Bovendien is er ook in oktober geen garantie dat de marathon dan wel door kan gaan.” Marco bleef daarom bij de datum 11 april. Dat was de dag waarop hij voor KWF Kankerbestrijding een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar wilde lopen en dat blijft het. Toen hij eenmaal een actiepagina voor de actie ‘Ren Tegen Kanker’ had aangemaakt gingen de donaties direct lopen. “Aanvankelijk had ik mijn doel gezet op 1000 euro, maar dat doel was binnen 24 uur gerealiseerd, ongelooflijk!” Marco verhoogde zijn streefbedrag inmiddels al enkele keren. De teller staat inmiddels al boven de 3400 euro!

Vughtse Pomp

De Vughtenaar start 11 april om 11.00 uur vanaf de Vughtse Pomp op het Marktveld. Die locatie heeft voor hem een speciale betekenis. “Daar startte en eindigde menig carnaval, met onze kleine carnavalsclub ‘Vruug zat Laot thuis’.” Hij loopt vier grote lussen van ongeveer 9 kilometer lopen én een kleinere lus. Tijdens elke ronde komt hij langs het start- en finishpunt. Marco hoopt elke ronde gezelschap te krijgen van een paar lopers, zodat hij ook onderweg ondersteuning heeft. De laatste ronde wil hij alléén lopen, als eerbetoon aan zijn overleden broer. Marc van der Bruggen, een bekende Vughtse Vierdaagse-wandelaar, zet zijn donatie op 11 april extra kracht bij door de marathon-afstand te gaan wandelen. De loop op 11 april mag nadrukkelijk géén evenement worden. Marco hoopt wel op de nodige ondersteuning langs het parcours.

Marco is al geruime tijd in volle training richting 11 april. Via zijn Facebookpagina deelt hij hoe zijn voorbereiding verloopt. Extra donaties blijven uiteraard van harte welkom. Doneren kan via https://acties.kwf.nl/fundraisers/marcovugts/rotterdam.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *